Verslagen

Ik word altijd wakker met een biertje in mijn hand. - Jan L

OK … de titel slaagt nergens op, maar het was een van de liedjes die op terugweg van Renswoude uit volle borst werd meegezongen en wat nu niet meer uit mijn hoofd geraakt. Laat dit verslag dus therapeutisch bedoeld zijn zodat ik er vanaf ben en jullie er nu mee zitten.

We kwamen dus van Renswoude van onze eerste indoorwedstrijd van het seizoen bij TTV Lagerweij. Een ploeg vormen was best lastig. Om 680 kilogram te wegen moeten onze 9 zwaarste tijd hebben en nu waren er daarvan 3 die geen tijd hadden. Uiteindelijk hadden we zelf 7 man en 490 kg en konden daarbij nog Arjan Jongeneel (Streefkerk) en Mike Bark (Monnickendam) lenen. Heel goeie touwtrekkers maar ook nog vrij licht waardoor we bij 640 of 40 kg ondergewicht stranden. Aangezien de ploeg nog erg jong is besliste de andere ploegen om tegen ons met een man minder te trekken.

We mochten opgaan tegen West-Friesland. Er werd mooi op druk getrokken, maar miste het vertrouwen dat er meer in zat. In de tweede trek konden we wel een mooie tegenaanval zetten maar globaal stapte we iets te veel mee. Dat vertrouwen kwam er wel toen we de tweede trek van Lagerweij Combi konden winnen. Het was niet mooi maar de null was van het bord. En dat tegen de ploeg die later derde zou eindigen.Tegen Lagerweij 680 gingen we dan ook van in begin vol in de aanval en konden de eerste trek binnen halen. Tweede trek kon Lagerweij 3 meter stappen, maar toen loste hun nieuwe mat een beetje onder iemand zijn voeten waardoor die naar de grond ging en de ploeg mee nam. Wij gingen ook maar konden net iets sneller herstellen en namen het initiatief en de overwinning over.

Tegen de latere winnaars van Groene Oase Combi en Monnickendam konden we een mooie wedstrijd trekken en ook wel eens een aanval zetten, maar we konden hen nooit in problemen brengen. De laatste trek was tegen de damescombi van Groene Oase. Hier lieten wij er 2 straffe jeugd uit zodat zij met 8 (2H 6D) en wij met 7 stonden. Die verhouding zat een beetje zoek want hier werden we overrompeld. Niet erg want we hadden al een mooie dag achter de rug. De wedstrijd was op tijd gedaan en er werd snel vertrokken zodat ze nog naar de fuif konden. De sfeer zat alleszins al goed in de bus en in terugweg wilde we nog een knappe lifster meenemen van Chaam naar Baarle-Nasseau … maar toen bleek dat die nog zes lelijke vrienden had hebben we het groepje maar achter gelaten. In Zondereigen nog even moeten stoppen voor te blazen en het avontuur zat er weer op.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken