Verslagen

Beste resultaten ooit in de competitie. - Jan L

Traditioneel sluit op de zondag met Merksplas Kermis de competitie Antwerpen Zuid Nederland. Ook dit jaar reisde we weer af naar het oefenveld van Jagersrust voor die einddag. Lastig veld, lastige datum, maar part of the game. Dit jaar stonden we op het punt om de beste competitie ooit af te sluiten en wilde dat in schoonheid doen. Helaas haakte een voor een, een aantal basisspelers af zodat de combiploeg een viertal keer herpuzzled werd en de jeugd zelfs 100 kg te kort kwam. De jeugd werd gedeeltelijk opgevangen door een jongen van Powerrangers, maar door het herpuzzlen kwamen we uiteindelijk 40kg te kort in de combi. Dat ging pittig worden.

Jeugd vandaag maar 4 ploegen, maar Mertensmannen waren niet op de hoogte dat de 640 was afgelast waardoor we hen als zestal heren in de jeugd lieten trekken. Ook Niels L, Johny, Jimmy trokken samen met 2 Mertensmannen en Dre van de Perre als zestal mee. Mertensmannen staken er bovenuit, maar de mixploeg zat meer in de middenmoot. Onze jeugdploeg had het in dit gezelschap erg moeilijk. 21kg gewichtsnadeel en ene die zijn alcoholconsumptie van de avond voordien nog eens wilde nameten hielp niet echt, maar er werd proper en gemotiveerd touw getrokken. Helaas geen punten maar mooie partijen. We blijven wel mooi op de derde plaats in de provinciale competitie en dat was alweer 6 jaar geleden dat we zo hoog eindigde in de jeugd.

In de namiddag waren er 8 ploegen. Voor dit toernooi hadden we 18 punten voorsprong dus moesten we minimaal 3 punten halen om zeker te zijn of rekenen op een verlieswedstrijd van Janssens. Onze eerste trek tegen Jagersrust (Heure) werd gruwelijk gevochten maar konden we niet binnenhalen. Tweede wedstrijd was het rechtstreeks duel tegen Janssens. Een gelijkspel en de titel was voor ons, maar we maakte er een dubbeltje van. Ook tegen Vandakker werd mooi gewonnen, maar tegen Powerrangers ontbrak de motivatie en miste we de start. Fifi als coach had nochtans een lichtje moeten doen branden. Tweede trek werd wel gewonnen.

Wedstrijd tegen Mertensmannen was er een als vanouds. Bounken en beulen en niet echt een antwoord. Mertens stond ook wel erg sterk want hadden voordien al gewonnen van Jagersrust. De wedstrijd nadien tegen de erg zware Galliers waren we te gelaten om hun zware aanvallen af te blokken en werd verloren. De laatste wedstrijd tegen schijf werd wel mooi gewonnen. Hierdoor haalde we 1 puntje meer dan Galliers en mochten wij naar de halve finale. In deze halve finale mochten we tegen de Mertensmannen. Het was een gruwelijk zware wedstrijd waar we 2 keer een heel stuk konden gaan maar toch het onderspit moesten delven. Mertensmannen moest dit bekopen in de Finale en werd tweede. Ook wij waren niet fit in de strijd om brons maar ik vermoed dat Janssens ook zonder deze halve finale wel van ons zou gewonnen zijn.

Hiermee sluiten we het 14de competitiejaar Antwerpen zuid Nederland af. Nog nooit waren onze resultaten zo goed. Geen enkele wedstrijddag miste we de halve finale. We haalde 381 op 405 punten. Op 79 partijen werden er 6 verloren (waarvan 3 vandaag) en 3 gelijk getrokken (waarvan 1 vandaag). Dit zijn gewoon prachtige resultaten. Nu focussen op de laatste dag van de Nationale competitie en de Beker van Vlaanderen en de week nadien ons eerste indoortoernooi van deze winter.


  - uitslagen Beste resultaten ooit in de competitie. - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken