Verslagen

Berketrekkers op Internationaal GENSB toernooi - Jan L

Zoals elk jaar eind augustus gingen we ook dit jaar met de club naar het mekka van het jeugdtouwtrekken. Het was dit jaar de beurt aan Nederland die hiervoor altijd de mooie locatie van Heino gebruiken. We mogen niet meer zoals 15 jaar geleden in het domein touwtrekken maar hiervoor was een terrein voorzien op een viertal kilometer. Het terrein was tot in de puntjes verzorgd en er werd alles gedaan om onze sport de uitstraling te geven die het verdiend. Door tijdens het opkomen van de ploegen telkens opzwepende muziek te spelen werd het een waar gebeuren.

Na ons super BK zagen we bij de jeugd dat het de laatste maand allemaal iets te vanzelfsprekend werd. Er werd heel veel gelachen en plezier gemaakt, maar dit ging soms ten koste van de inzet en vooral de concentratie. Op de competitiedag in Wuustwezel was het al tekenend dat men dikwijls niet bij de les was en dit had eigenlijk een wake-up-call moeten zijn. Toch was iedereen blijkbaar nog niet wakker want als je ’s avonds voor het eten, als ploeg, 5 kilo te zwaar weegt ga je geen 2 keer langs het buffet. Dan vraag je eerder een halve portie of eet je enkel iets vezelrijk. Daardoor na het eten 15kilo te zwaar, die je er ’s nachts niet meer af krijgt.

De ochtend begon dus met zweten tot we de kilo's kwijt waren. Daar was niet op gerekend dus we hadden ook geen regenjasjes bij. Met lopen en dan samen in het toilet zweten lukte het, maar het koste veel tijd. Daardoor verlies je ook de scherpte om snel te reageren. We bleven ook een beetje lacherig doen zonder de vechtlust die nodig is om wedstrijden te winnen. De eerste 2 wedstrijden, tegen Simonswald (Dui) en Veenseboys (Ned) werden dan ook nodeloos 1-1. Tegen Vorden (Ned) werd wel goed getrokken en gewonnen. Ook tegen Ebersecken (Zwi) werd goed gestart en konden we ook een hele tijd stappen. Zij konden echter het tij keren en toch de winst binnen halen. Verliezen tegen de winnaar van vorig jaar is geen schande maar als je ziet dat powerrangers in de tweede ronde hier vrij vlot van kon winnen had dit ook voor ons, als we scherp zijn, mogelijk geweest.

Toen we ook van Spoortrekkers 2 (Ned) verloren verdween het lacherige, maar kwamen er twijfels in de plaats. Iedereen begon wat op eigen houtje zijn stinkende best te doen maar het was te weinig een geheel. Op een randje konden we verlies tegen Gallirs vermijden, maar pakte een, opnieuw nodeloos, gelijkspel tegen Mowapp (zwi). Gelukkig konden we ons tegen Glos ACF (eng) herstelllen en konden we ook vrij vlot van de Mixploeg winnen. Dit bracht ons op een vijfde plaats in een reeks van tien. Vooraf hadden we hier voor willen tekenen, maar als we deze reeks zien hadden we, minimaal derde moeten worden. Als we het BK niveau hadden gehaald zelfs tweede en dan was alles mogelijk geweest.

Toch moeten we tevreden zijn met onze 18de plaats op 40 ploegen. Dit is een mooi resultaat en we hebben gedaan waar het hele toernooi voor bedoeld is. Ervaring opdoen en verbroederen met touwtrekkers uit andere landen. Ook Niels en Nick hebben op hun eerste GENSB ook mooi ervaring kunnen opdoen, en ook een puntje gepakt, met de Belgium mix. Die ervaring nemen we mee naar een volgend toernooi en volgend jaar in Stans (zwi) gaan we vlammen. Houd alvast het weekend van 20 augustus vrij.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken