Verslagen

Je word ouder papa, geef het maar toe , - Jan L

Het was een mooie dag, maar toch neemt het gevoel van ‘je word ouder’ op dit moment wat de overhand. Omdat we de 2de jeugdploeg niet rond geraakte maakte we een mix buiten competitie en dacht ik nog eens te ankeren. Na 2 wedstrijden liet ik me vervangen maar toch heb ik er nog best plezier van. Dat hadden ook de andere jongens die zowel in de jeugd als 640 heren draaide en in de namiddag nog een combi mochten trekken, maar die zijn ook minder dan half zo oud. We zorgden er met deze mix wel voor dat onze jongste garde aangename wedstrijden kon trekken en dat is belangrijk, want de jeugd heeft de toekomst. Maarten werd uitgeleend aan GallIërs 2 die het wat moeilijker hadden.

In de 640 kregen we hulp van een paar oudgediende van Galliërs. Met Dirk Vosters en Erik Baeyens jongens waar ik 25 jaar geleden wekelijks tegen stond te beulen. Twee jaar jonger dan ik, maar zo veel fitter... frustrerend ;-) . Verder deed ook Stijn Cools, eveneens van Galliers, met ons mee. Ondanks dat we onze vaste anker nu in het touw hadden staan draaide de ploeg erg mooi. De stijlen pastte nog vrij goed bij elkaar en we konden het alle ploegen op Janssens na moeilijk maken. Winst zat er echter alleen in bij TTV Versieck in en verder een gelijkspel bij Mersch gebroeders. Dat bracht ons op een vierde plaats en in de tussenstand blijven we nog even 2de staan. Mertens zit wel op de hielen en we moeten volgende dagen puntjes van hen kunnen pakken of blijven hen niet voor.

De jeugdploeg draaide in begin niet zoals het moest. We miste de concentratie om gewoon ons ding te doen. Als we het scenario door de tegenstander laten bepalen dan verliezen we, dat hebben we al zo vaak gezien. Dat was deze keer niet anders en de tegenstanders hadden ook al snel bloed geroken. Na een gelijkspel tegen Janssens, een eerste trek verlies tegen Powerrangers en een flinke tirade van mij begon het beter te draaien. Tweede trek tegen Power werd wel binnen gehaald en de overige wedstrijden werden gewonnen op Elektrotrekkers na. Deze thuisploeg hebben we dit jaar nog niet veel gezien en naar eigen zeggen trainnen ze amper maar ze blijven beresterk in de klap. Zonde dat ze niet mee naar het GENSB gaan want ze zouden opnieuw een mooi resultaat kunnen halen.

In het provinciaal klassement , staan we derde en is het een robbertje vechten tussen Power en Janssens voor de eerste plaats. Nationaal springen we naar de 2de plaats op gelijke punten met Galliers. Willen we nog eerste komen moeten we echt wel uit de pijp komen en volgende wedstrijden vanaf de eerste trek geconcentreerd ons ding ding doen. En dan hang het nog af van wat de andere ploegen doen. Alleen van Janssens winnen is niet meer voldoende. We moeten beide keren ook nog van een ploeg winnen waarvan Janssens verliest. Dit is een bijna onmogelijke opdracht. Komende weken beslis ik of ik hier nog voor wil gaan of dat we ons na het GENSB al focussen op de 640 en jeugd die het in 2016 zal moeten doen.

In de combi waren we opnieuw niet te kloppen. Ploegen bijten hun tanden stuk op de hoge basisdruk die we momenteel aanhouden. Enkel tegen Mertensmannen hebben we het lastig omdat deze die druk niet toelaten en met lange halen klappen. Het onderling duel Mertens-Janssens was een gelijkspel en in de halve finales maakte ze het elkaar opnieuw lastig. Terwijl wij als reekswinnaar de minder agressieve Schijf kregen, maakte zij er ene 3 punter van. In de Finale was Mertensmannen dan ook een stuk minder scherp dan in de vooorronden. We konden zo mooi de overwinning halen en onze voorsprong in de provinciale competitie uitbreiden naar 12 punten. Volgende afspraak op ons eigen veld waar we die voorsprong gaan proberen te behouden/vergroten.


  - uitslagen Je word ouder papa, geef het maar toe , - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken