Verslagen

Hot town, summer in the city. Back of my neck getting dirty and gritty. - Jan L

Op 3 augustus hervatte voor ons de Competitie bij Mertensmannen in Castelré. Net zoals vorig jaar beloofde het een warme dag te worden . Gelukkig waren onze nieuwe wedstrijdtruien, met korte mouwen, nu wel geariveerd. Met 24 leden touwtrekkers namen we deel . De voor 640 heren en competitiejeugd stonden de ploegen ongeveer vast, maar na het BK waren de meeste flink bijgekomen waardoor de 640 een klein 4kg te veel zat. Jeugd was ook bijgekomen maar daar was al rekening mee gehouden. In de 640 werd iemand van Mertens ingeplaatst zodat ook die ploeg OK was.

Voor een 2de jeugd hadden we dan nog 6 mensen over. Dan volgt er altijd een puzzelen met de andere coachen. Samen met nog 3 Mertensmannen en 2 Powerrangers zaten we aan een ploeg die een goei 50 kg te zwaar woog. Te veel om buiten competitie mee te trekken. Ondertussen bleek Fam. Janssens 40 kg te kort en dan was het even bekijken. Het was deze keer de beurt aan Daan om eens met een andere ploeg mee te trekken. Zo konden beide ploegen mooie evenwichtig gemaakt worden en volgende keer is het weer eens aan iemand anders of leent Janssens er aan ons. Dat evenwicht bleek ook in het ondeling duel waar een gelijke stand werd getrokken en Berketrekkers 2 samen met Janssens op de derde plaats kwamen.

Voor de eerste ploeg zat de grootste tegenstand bij Powerrangers die vol de aanval hebben ingezet op de leider in het provinciaal klassement. Toch konden wij hen vrij proper afblokken en de dagoverwinning halen. Voor het provinciaal klassement ligt onze derde plaats wel zo goed als vast en zouden we kunnen gaan experimenteren met de ploeg. Voor het nationaal klassement ligt het anders. Ook daar staan we derde maar met slechts 12 punten achterstand. 2 wedstrijden zoals zondag en we staan aan de leiding. Dat is best realisitisch als er nog 3 wedstrijden te gaan zijn. Technisch draaid deze maar ook de andere ploegen vrij goed. Alleen moeten we nog iets meer in de benen blijven want soms valt de ploeg nog te gemakkelijk.

De 640 ploeg draaide mooi mee. Ze is zeker sterk genoeg maar mist de gezamelijke training om er als ploeg te staan. Iedereen doet zijn stinkende best op zijn manier, maar het vormd soms te weinig een geheel. Daardoor pakkken we drie keer een gelijkspel, maar geen overwinning. Kantvoordeel zat het niet in. De overwinningen werden gehaald op wilskracht en blinde arbeid. Als we iets verstandiger met ons gewicht en kracht leren omgaan zitten daar vlot een 6tal punten meer in. Door de afwezigheid van Vandakker gaan we in het nationaal klassement naar de tweede plaats, maar we hadden hier liever echt voor gevochten. Die kans krijgen we nog wel want Mertensmannen zit ons op de hielen.

Voor de namiddagploeg kozen we deze keer voor een ploeg met elf. Oa. door een ossefeest van iemand van Fam. Janssens werd het onze ploeg wel heel eenvoudig gemaakt. Enkel tegen de, voor ons altijd lastige, Mertensmannen moesten we voluit gaan. Onze ploeg staat momenteel 7 punten voor in de competitie, maar die hebben we ook wel nodig tegen de laatste dag in de zandbak van Jagersrust. Mogelijk stel ik daar wel een iets ander type ploeg op, maar dat is nog veraf. We hebben voor deze ploeg een ruime basis met best wat variatiemogelijkheden. We moeten alleszins nog wat werken om beter in de benen te blijven, maar dat is bijsturing.

Tweede combi waren we eerst van plan en dan weer niet. Het kwam er op neer dat we veel te weinig kilo’s hadden. Door Axel Bax met Galliërs te wisselen tegen Koen Sels en Kobe Dielis met Schijf te wisselen tegen Jan Naalden Kwamen we in de buurt. Met Jolien Pauwels van Gragrieten vulde we het op tot 22 kg ondergewicht. Dat is erg veel in deze klasse en hoewel de ploeg heel goed draaide en ook veel spanning maakte zaten er geen puntjes in. De verschillen waren erg klein maar het dobbeltje viel deze keer verkeerd. Toch erg goed getrokken, ook voor Axel die met Galliërs 6 punten haalde en Kobe die met Schijf net buiten de halve finale viel.


  - uitslagen Hot town, summer in the city. Back of my neck getting dirty and gritty. - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken