Verslagen

Verdeeld succes in Herne - Jan L

Pinkstermaandag hadden we de tweede dag in de nationale competitie. Deze keer was het in Herne (Pajottenland) en het zou een lange dag worden. Daardoor, en door de naderende examenperiode, hadden we veel afwezigen. Waar we vorige week nog met 27 naar Wuustwezel trokken, waren we nu slechts met 13. Bij de afwezigen waren verschillende van onze meest ervaren leden. Het werd dus trekkers lenen en er het beste van maken.

Bij de 640 kregen we hulp van Gallier Stijn Cools en legendary Wim Janssens. Sinds lang in de geschiedenis kwamen Berketrekkers zo met 8 in de buurt van de 640kg. De ploeg draaide mooi en won tegen Mersch en Groene Kring. Tegen Vandakker was er een spannende 1-1 en zo ook tegen het vandaag erg sterke Versieck. Hier had wel meer in gezeten met wat meer lef. Verdedigen is niet hetzelfde als afwachten. Een powerploeg als Versieck leert je dat lesje snel. Tegen Fam Janssen trokken we een mooie wedstrijd, maar we brachten hen nooit in de problemen.

Door afwezigheid van Mertensmannen komen we voor de Nationale competitie op de derde plaats zowel in de 640 als in het algemeen (incl vrije klasse). Daar mogen we van genieten, maar we moeten realistisch zijn dat we daar nog niet thuis horen. Om mee te spelen met de grote jongens missen we nog een paar jaar ervaring. Als volgende keer Mertensmannen er zijn en Vandakker terug op volle kracht is zal dat snel duidelijk zijn. Maar er is, met deze groep, nu wel hoop dat we voor het eerst sinds lang een goede herenploeg kunnen vormen. Nog een klein beetje geduld en hard trainen en dan kloppen we aan de deur.

Bij de jeugd was Jochen onze enige achttienjarige. Ook Xander draait al best lang mee. De rest was erg jong, onervaren of jong en onervaren. Naast 7 eigen leden leende we nog vier Galliers die ook al niet zo veel ervaring hadden. Maar “oud en lelijk worden ze genoeg” zei grootmoeder zaliger altijd. We zouden het er beste van maken en hopen dat Ruben, die een paar maanden gestopt was en ons nu uit de nood hielp, terug GOESTING zou krijgen. Tegen TTC Nerinckx en Trektangen werd een puntje gepakt. Tegen Janssens konden we niet veel tegen doen en al zeker niet tegen Galliers, die vandaag als enige ploeg wel op volle sterkte stond.

In het klassement springen we over de afwezige Powerrangers heen, maar een voorsprong van 12 punten is weinig. De kloof met Galliers word wel groot met 16 punten. Op 4 wedstrijden hangt het dan niet meer alleen van onderlinge duels af, maar ook van wat er tegen de andere ploegen gebeurt. Als we maandag wat meer van onze ervaren trekkers hadden kunnen inzetten hadden we meer aansluiting kunnen houden met de kopgroep. Maar het is nu zo. We gaan op 2 augustus vechten om die top drie plaats veilig te stellen.

In de bekerwedstrijd in de namiddag konden we wel redelijk dicht bij volle sterkte trekken. Doordat er slecht 5 getrainde ploegen waren werden ze samengevoegd met de 11 gevorderden en dan in 2 groepen gedeeld. Dat maakte dat de verschillen in de voorronden soms wat groot waren. Tegen de eveneens getrainde Versieck en Janssens was het wel pittig en zeker ook tegen de gevorderde van Demarreurs. Tegen Jeugdhuisvrienden en Team Zjielzat lieten we een mannetje uit , maar konden toch mooi zonder puntenverlies naar de halve finales (tegen Versieck 580) en finale doorstromen.

De Finale was tegen de 580 van Fam. Janssens en ter gelijke tijd met finale gevorderde. De scheidsrechters hadden beslist dat de gevorderde zonder touwtrekschoenen de beste baan kregen. Objectief een correcte beslissing, maar voor ons niet zo leuk. We kwamen nu in een baan met al diepere putten en de leemgrond maakte dat ook niet eenvoudiger. Het is geen groot nieuws als we vertellen dat wij het, zeker tegen Janssens, erg moeilijk hebben in de putten. De eerste trek werd, aan de goede kant, mooi gewonnen. De tweede trek gingen we ook tot op 40cm, maar dan stokte het. Met die korte beentjes die grote stappen maken kost enorm energie en het viel dood. Derde trek toste we de slechte kant en was de wedstrijd een kopie van de tweede. Ook nu stopte de trein op een halve meter van het station.

Het was een mooie finale waar we vol van hebben genoten. Andere toss, andere baan en de uitslag kon anders geweest zijn.


  - uitslagen Verdeeld succes in HerneSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken