Verslagen

Aan de leiding naar het zomerreces - Jan L

Zondag was het in Antwerpen de vijfde competitiedag. De laatste voor de zomerpauze van de competitie. Targets vandaag waren, bij de jeugd wat van de hete adem van Galliers wegraken en de derde plaats veilig stellen, bij de combi inlopen op Fam Janssens en hun leidersplaats bedreigen en algemeen een grote groep nieuwe touwtrekkers laten proeven van de sport. We leverde vandaag 2 ploegen in de voormiddag en 2 in de namiddag. 27 Berketrekkers kwamen vandaag aan het touw. Dat moet geleden zijn van begin de jaren 90 dat ons dat lukte. Van de huidige actieve leden waren slechts 2 toen al geboren.

In de voormiddag trokken we we met een ploeg binnen competitie en een ploeg buiten competitie. De ploeg buiten competitie had minder ervaring maar dat compenseerde we door de 2 tanks van Scheurmans achteraan te zetten. De ploeg binnen competitie begon een beetje rommelig tegen powerrangers, maar deze waren sowieso te sterk. De overige wedstrijden werden we erg mooi getrokken met een gelijkspel tegen leider Janssens en winst tegen de overige ploegen. Target 1 was bereikt, we verhoogde onze voorsprong op galliers naar 10 punten. Powerrerangers en Fam Janssens zij te ver af en deze zullen een dobbertje onder elkaar uitvechten voor de leiding.

Onze ploeg buiten competitie deed het ook erg goed ze haalde een punt tegen veel zwaardere mixploeg en tegen Galliers. Het belangrijkste is dat ze erg goed trokken. Niet vergeten dat in deze ploeg 2 achtjarige en 2 tienjarige en dat verschillende van de ploeg pas enkele weken touwtrekken. Voor een stuk was deze ploeg ook de basis van Combi 2 in de namiddag. Hier konden ze geen punten pakken. Op papier zou je denken dat het te hoog gegrepen was, maar er werd erg mooi touw getrokken. Ik zie liever de ploeg met goed touwtrekken verliezen dan met slecht touwtrekken winnen. Bij een ploeg die goed trekt weet je dat de resultaten ooit komen. Of zoals grootmoeder zaliger altijd zei “oud en lelijk worden ze genoeg”. Target 2 was bereikt. Ook de nieuwe leden hebben een mooi toernooi mogen beleven.

Nu nog target 3. In het namiddagprogramma de achterstand op leider Fam Janssens verkleinen om er in een later stadium proberen over te springen. De datum zat ons wel goed mee. Zaterdag trouwde Ief Smets (alias FIFI) en zijn teamgenoten hadden daar een leuk feestje van gemaakt. Janssens had dus wat moeite om zijn ploegen rond te krijgen en ze zaten ook niet zo erg fris. Dit gecombineerd met een erg sterke thuisploeg Vandakker gaf en puntenverlies tegen Galliers gaf ons mogelijkheden. Voor de laatste trek hadden we onze misstap van vorige competitie al goedgemaakt door 5 punten in te lopen. De laatste trek was tegen vandakker die net als ons vandaag nog niks hadden verloren. Als we tegen hen wonnen namen we de leiding. Finales konden me eigenlijk gestolen worden, deze trek gingen we alles geven. Uiteindelijk was het een spannende wedstrijd waarbij we even een klap moesten incasseren maar globaal de controle bewaarde. Drie punten en daarmee staan we nu een puntje voor in het klassement. Met nog 4 wedstrijd te gaan is dat natuurlijk niet veel. Willen we de de competitie winnen moeten we de volgende 3 wedstrijden onze voorsprong flink uitbreiden. De slotdag is namelijk met Merksplas kermis in de zandbank van Jagersrust.

In de finale kwamen we Vandakker opnieuw tegen. We konden de controle net iets beter bewaren dan in de reeks en werden hiermee dan ook dagoverwinnaar. Ons jaar is nog nooit zo goed begonnen, maar blijf trainen. Pinkstermaandag hebben we nog een dag van de nationale competitie en dan alles geven voor het BK. Niet naast de schoenen lopen maar gewoon keihard werken.


  - uitslagen Aan de leiding naar het zomerreces - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken