Verslagen

In het hol van de leeuw - Jochen L

Zondag 3 mei zijn we naar het regenachtige Retie getrokken, bij onze goede vrienden Fam Janssens. We deden er mee aan 3 klassen, namelijk: jeugd,Heren 640,combi. De jeugd en de heren 640 in de droge voormiddag. de jeugdploeg was jong en onervaren maar hebben toch goed getrokken. Bij de heren 640 zaten we met een blessure van onze zwaarste heer waardoor we iemand van de Galliërs moesten lenen die al lang niet meer aan het touw had gestaan. Door de herenklasse misten we ook 2 sterke jeugdtrekkers. De combi werd in de namiddag getrokken waar we goed presteerde maar niet zo goed als de vorige wedstrijd.

Bij de jeugd startte we tegen Jannsens, die eerst staan in de competitie, waarvan we een goede prestatie tegen hebben geleverd, maar toch net het onderspit hebben gedolven. Als 2e trokken we tegen de Grasgrieten die samenwerkten met Janssens waarvan we 1 punt hebben kunnen halen, hiermee waren we zeer tevreden. De volgende ploeg waar we tegen moesten trekken waren de Powerranges die toch een maat te straf waren voor onze jonge jeugdploeg. Galliërs 2 was onze 4e trek, ook hier werd er aan de andere kant harder getrokken. Als laatste moesten we tegen Galliërs 1, waar we knap 1 punt uit hebben kunnen halen. Goed gedaan mannen!!

Bij de 640 starten we tegen het schoenloze Groene Kring Oost, die we overtuigend hebben ingepakt. Daarna he t ervaren Vandakker, die toch een maat te straf waren. Hierna wonnen van Elektrotrekkers, Versieck en Mersch gebroeders. Mertensmannen en Janssens waren een maat te sterk. Hierdoor kwamen we 4e uit in de 640 klasse, dit is een goede uitslag zeker als je nog een goede heer aan de kant hebt zitten.

In de namiddag wordt zoals gewoonlijk de Combi getrokken. In deze klasse presteren we dit jaar zeer goed en doen dan ook mee voor de eerste plaats. We startte zeer mooi door de winst binnen te halen tegen Shijf, Janssens 3, Groene kring oost, Mertensmannen, Mersch gebroeders en Versieck. Deze trekken gingen best wel vlot en de ploeg zat nog fris wat zeker nodig was tegen onze aartsrivalen Fam Janssens 1. We verhoogde de druk zo hard dat ze wel mee moesten komen. Hierna volgde nog de straffe mannen van de powerrangers waar we van wonnen. Hierna volgde Janssens 2 die ook meer voor een wat zwaardere ploeg koos zoals wijzelf ook doen. Deze trek werd spijtig genoeg verloren. Ik denk dat dit kwam door de twee vorige trekken die toch niet zonder schade werden doorlopen. En doen onze moraal al wat was gezakt moesten we nog tegen de Galliërs die die dag toch ook wel straf waren. De eerste trek werd helaas verloren en na een oppepper van Jan werd de tweede trek overtuigend gewonnen. De kruisfinale, opnieuw tegen de Galliërs waar we van verloren. De kleine finale waar we tegen het straffe Janssens 2 moesten trekken. De motivatie van de Ploeg was ver te zoeken en de kan was leeg wat zich vertaalde in een nederlaag en een 4e plaats. Uiteindelijk is er goed getrokken en staan we zeer mooi 2e in de competitie en nog 5 competitiedagen te gaan.


  - uitslagen In het hol van de leeuw - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken