Verslagen

Burn baby burn, disco inferno - Jan L

Sorry van de rare tittel, maar ik krijg de muziek niet meer uit mijn kop nadat dit foute nummer van de Trammps vandaag op het veld werd gedraaid. En het past wel bij het gevoel dat je als coach kan krijgen als je ploeg top presteert. Nochtans was de ochtend niet zo leuk begonnen met een paar afmeldingen. Het leek er even naar uit te zien dat de tweede ploeg in het voormiddagprogramma opnieuw niet rond zou komen. Met de hulp van Vandakker, Powerrangers en Janssens lukte het uiteindelijk wel een tweede ploeg buiten competitie te maken. Matthias paste nog net bij Galliers 2. Hij haalde daar weliswaar geen punten maar kon wel erg mooie wedstrijden trekken waar hij opnieuw veel van geleerd heeft.

Onze ploeg binnen competitie mocht als eerste tegen de dit jaar nog ongeslagen Fam. Janssens. Misschien waren we iets te veel geïmponeerd en besefte we niet voldoende dat ze vandaag niet op volle sterkte stonden. In de eerste trek gingen we te slap mee en toen we in de tweede trek wel een aanval konden zetten werkt we hem niet af. Het was niet slecht maar we moesten toch nog wat beter kunnen. Die kans kregen we direct tegen Galliers 2 waartegen we mooi wonnen, maar konden het niet doorzetten tegen de Powerrangers die op eigen veld wel erg sterk presteerde.

Ondertussen had de tweede ploeg (buiten competitie) een mooi parkoers afgelegd met enkel puntenverlies tegen Powerrangers. In de laatste trek mochten we tegen elkaar. De eerste trek werd gewonnen door ploeg 2, maar in de tweede trek haalde de eerste ploeg alles uit de kast en konden een puntje binnen halen. De ploeg buiten competitie werd zo tweede en de ploeg binnen competitie vierde. Door de afwezigheid van Elektrotrekkers springen we ruim over hen naar de derde plaats in het klassement. Deze is nog wel alles behalve veilig en we zullen nog een aantal keren flink voor de dag moeten komen. De voorsprong van de tweede in klassement, Powerrangers, is met 6 punten vergroot tot 16. De wat mindere dag van leider Fam Janssens zorgt dat het misschien toch nog een beetje spannend word in de top.

In het namiddagprogramma trokken we vandaag met 10 en zaten we 7 kilo onder het toegelaten gewicht. Dat is een mooi cijfer en dat zagen we ook terugkomen in de wedstrijden. De ploeg stond erg mooi en iedereen deed goed zijn job. We konden mooi op lengte trekken en heel zeldzaam moesten we eens wat inveren om de klap op te vangen. Meestal stuitte de aanval van onze tegenstanders op een muur en konden we de aanval vrij snel overnemen. Ik stond er bij en zag dat het goed was. Ik hoefde erg weinig aanwijzingen te geven. TOP.

De wedstrijd tegen leider Janssens 1 was nochtans erg spannend. In de maneges hadden ze ons 2 keer erg pijn gedaan voor we van hen verloren. We wisten dat gras in ons voordeel speelt, maar zou het genoeg zijn om de wedstrijd in die eerste 2minuten af te werken. (langer wachten heeft tegen Janssens geen zin). We besloten aanvallend te trekken en een beetje bruter zonder zot te gaan doen. Erg mooi konden we hen 2 keer meepakken. Van de frietjes die belooft waren bij dagoverwinning was de saus al binnen. Voor de frietjes zelf moesten we ook nog de finale halen en winnen.

De halve finale wonnen we wel erg snel. We moesten tegen Mertensmannen waartegen we ook de laatste trek in de reeksen hadden getrokken. Maar het was half vijf en dan hebben die mannen de stal geroken en zijn ze niet meer te houden. Ze gaven dus forfait voor de halve finales. Wij konden ondertussen zien hoe Janssens won tegen een moegestreden Vandakker. De finale trokken we dus tegen de altijd lastige heren van Retie. Deze keer lukte echter alles en waar ze in een manege ons makkelijker op de grond kunnen leggen, waarna paniek volgt, konden we hier de gegeven centimeters meenemen. Een mooie overwinning was het gevolg en in het klassement betekend dat, dat we met een achterstand van 5 punten behoorlijk druk op de leider zetten.

In de namiddag was Bouwe en Francien ook nog in actie bij TOWC Schijf 2 en behaalde daarmee een 10de plaats. Lukas was aan het werk bij Groene Kring Oost Pajot en behaalde een 11de plaats. Volgende wedstrijd is in het hol van de leeuw. Dan is het een thuiswedstrijd voor Fam. Janssens en telt de voormiddag ook mee voor nationale competitie. We zullen dan in de voormiddag ook een 640 heren opstellen. We zullen dan zeker iedereen nodig hebben. En ondertussen “keep training”.


  - uitslagen Burn baby burn, disco inferno - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken