Verslagen

Pittige training in Maasland - Jan L

Zaterdagavond namen we als training deel aan de openingsdag van competitie NTB-West. De bedoeling was oorspronkelijk om met de U23 als U21 te gaan. We hadden dan met 10 een haalbare 40 kg te licht gewogen, Probleem was echter dat Johny 22 is en we daar geen vrijstelling voor konden krijgen. Als we Johny moeten vervangen door iemand van 40 kg lichter dan is het niet meer realistisch. We lieten daarom onze 3 lichtste jeugd thuis en vervangende die door Bart en Joeri Janssens (Vandakker) en trokken dan met een beperkter gewichtsnadeel in de herenklasse met 9 onder 680.

De targets van de dag waren: mooi verdedigen en als het effe kan de 0 van het bord krijgen. Verdedigen lukte aardig in deze malse bodem. Zo lang je in je putje kon blijven, kon je mooi blijven staan. Als je uit je putje kwam was het wel erg vettig en moeilijk te herstellen. Dat en het feit dat wij met onze korte beentjes moeilijk van put naar put geraken, maakte aanvallen en punten halen een heel andere opdracht. Toch konden we van thuisploeg Groene Oase de volle mep binnen halen, ook van Streefkerk combi werd gewonnen maar daar moeten we misschien toch een kanttekening bij maken. We vroegen aan hen hoeveel mensen we uit moesten laten en ze zegde niemand, terwijl we dat denk ik wel hadden moeten doen.

Dat was wel eens meer de vraag van met hoeveel moeten we nu trekken. Er zijn erg veel mogelijke samenstellingen, maar hoe die zich verhouden is als buitenstaander niet altijd duidelijk. Maar het was met 13 ploegen een mooi toernooi op een mooie locatie, waar we zeker verdedigend flink wat ervaring hebben opgedaan. Zondag hebben we de eerste grasdag in onze eigen competitie en dan weten we pas echt waar we staan. Ik heb er een goed gevoel over, maar het jaar is nog lang.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken