Verslagen

2de competitiedag in Kalmthout - Bart VdH

Op zondag 22 maart 2015 waren we te gast in de manege van Kalmthout, om er onze 2de en laatste manegecompetitiedag af te werken. Kalmthout is voor de ploegen al jaren een vaste plaats voor een manegetoernooi. Door de aankomende paasexamens in het middelbaar onderwijs toch enkele afwezigen.

Bij de jeugd trokken vandaag 6 ploegen de touwtrekschoenen aan, enfin 5 jeugd ploegen en een MIX team buiten competitie. Openen deden we vandaag tegen de elektrotrekkers, Belgisch kampioen Jeugd 2014, zilver GENSB 2014 met dit jaar een beetje een terug val. Vandaag waren ze nog te sterk voor onze ploeg. Dan tegen de technisch erg sterke Fam. Janssens die vandaag weer ongeslagen blijft. Nadien Powerrangers… de ploeg die de vorige 5jaar in de competitie de jeugd domineerde vecht nu voor de 2de plaats en was ook vandaag te sterk voor ons. Daarna Galliërs, een nog beginnende ploeg… 1-1 gelijkspel. En tenslotte tegen de MIX net als tegen Galliërs een gelijkspel. 2punten en een 5de plaats.

In het namiddag programma traden vandaag 8 ploegen aan. Met z’n tienen zouden we vandaag kost wat kost onze huidige 2de plaats van het klassement verdedigen, winnen zou geweldig geweest zijn, verliezen bestond niet. Als eerste Vandakker, verdedigend wonnen we de 1ste trek, ook de 2de trek was rapper gewonnen. De volgende Fam. Janssens2 en waarom zouden die van ons winnen… hier wonnen wij. Ook tegen Elektrotrekkers en Mertensmannen haalde we alle punten binnen.

Maar toen kwam Fam. Janssens1 een 7tal… afwachten is geen optie, aanvallen dus. En aanvallen dat deden we, de 1ste trekbeurt duurde maar liefst 5min20sec. De druk was geweldig hoog in dit losse zand net niet voldoende om te winnen. De 2de trek was minder lang, Janssen had veel geleden van de eerste trek, ook wij waren diep gegaan. Toch terug vol op die druk beetje bij beetje moeten afgeven. Dan Powerrangers, we deden alles wat we konden en de 1ste trek was voor ons, maar de 2de een slopende zware trek die we verloren. En tenslotte wonnen we van TOWC Schijf. Met een 2de plaats en 16punten moesten we de finale’s trekken.

Halve Finale Berketrekkers VS Fam. Janssens 2. Tijdens de voorronden gewonnen, we deden wat we konden maar helaas verloren we. Dan maar de bronze finale… tegen Powerrangers waartegen we vandaag gelijkspel hadden getrokken. De 1ste trek opnieuw gewonnen. Die 2de trek werd opnieuw z’n vermoeiende slopende trek die we helaas verloren. Het was de 3de en beslissende trek waarin het zou moeten gebeuren wilden we 3de worden. Bij z’n trek wordt er telkens getost voor het bepalen aan welke kant welke ploeg staat. We mochten blijven staan waar we stonden en dus ook de kant die we verloren. Maar wij zouden kost wat kost 3de worden. Het was de laatste trek en agressief gingen we het duel aan. We wonnen de trek en werden 3de in het dag klassement. In het algemeen klassement blijven we 2de op 8punten van de eerste en 6punten voorsprong op de 3de. De volgende competitiedag de 1ste op gras bij powerrangers op 19april 2015 te Brecht-Overbroek.


  - uitslagen 2de competitiedag in Kalmthout - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken