Verslagen

Mooi resultaat in Bathmen - Jan L

Zondag waren we te gast in het Oost-Nederlandse Bathmen waar NTB-Oost hun outdoor seizoen traditioneel in gang schoppen met een manegetoernooi. Een toernooi dat we graag proberen mee te pikken omdat hier jeugd U21 is terwijl in België de jeugd ophoud bij 19. Dit is een mogelijkheid om de jongens die bij ons geen jeugd meer zijn nog eens van de jeugd te laten genieten. Doordat jeugd bij ons ook jonger begint heeft dit voor ons wel wat voordelen. Ik denk dat er buiten Jimmy en Klaas weinig ander jeugdtrekkers waren die hun achtste jaar competitie meedraaien.

We hadden in het verleden dit toernooi al eens gewonnen en de ambitie lag ook nu hoog. We konden de 460 mooi invullen met 8 trekkers die, naar jeugdnormen, behoorlijk droog in de spieren zitten en deze winter al goed getraind hadden. Even was er wat twijfel omdat Roy flink last had van griep. Naast het touw zat hij er soms wat zielig bij, maar aan het touw hield hij het gelukkig erg goed vol. We hadden Peter Scheffer nog achter de hand, maar die trok al mee met de 680 van Hagmöll en zou bij invallen bij ons geen rust meer tussen de wedstrijden hebben. We probeerde dus eerst hoe lang Roy het vol hield.

We mochten beginnen tegen Fam. Janssens. Die ploeg kennen we te goed om te weten dat we daar niet tegen moeten afwachten. Ploeg is technisch erg goed en enkel met een felle aanval van bij de start kan je hen verschalken. Dat pakte we zo ook aan en Janssens kreeg eigenlijk niet de kans om hun positie te vinden. Volgende wedstrijd tegen Erichem ging zo snel dat de scheidsrechter vroeg om de tweede trek met een man minder te trekken. Met Roy aan de kant was het een pittige wedstrijd die we ook wonnen.

Tegen VIOS-Bison B, Oele en Hagmöll trokken we mooie wedstrijden waarbij steeds de controle bewaarde. Die controle was soms wat moeilijker tegen VIOS-Bison A. We hielden niet voldoende druk zodat hun klappen soms doorkwamen wat met relatief grote tegenstanders op manegebodem erg gevaarlijk is. Als je een klap niet kan opvangen kom je dan flink in de problemen, maar gelukkig konden we alle klappen overnemen en de overwinning naar ons halen.

Heure ging tegen ons vol in de aanval en we moesten de eerste trek ook metertje toegeven, maar konden dan mooi op spanning blokken. Na 2 spannende trekken wonnen we ook van Heure en daarmee waren we zeker van de eindoverwinning. Enkel Vorden kwam er nog aan, maar deze wedstrijd hoefde niet gewonnen. Zowel voor ons als voor hen was het een wedstrijd zonder invloed , maar we besloten om er toch iets mooi van te maken. Puur verdedigend rekte we de wedstrijd een beetje.

In totaal stonden we zondag 13 minuten aan het touw. Voor 16 trekbeurten op manegebodem is dat weinig, maar toch was het een erg mooie dag die tekenend is voor een erg mooie start van het jaar. Volgende week in Kalmthout zitten we met een aantal mensen in de paasexamen. Toch hopen we gunstige flow verder te zetten en dat gevoel richting de grastoernooien te slepen.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken