Verslagen

Mooie prestatie GENSB ploeg - Bart VdH

Op ons eigen indoor toernooi zouden we kost wat kost iedereen de kans geven om aan het touw te komen. We kozen voor een GENSB ploeg en een 550kg of heren ploeg. In dit verslag wil ik uitweiden naar de prestaties van onze jeugd.

De ploeg zag er wel erg verschillend uit, de oudste worden dit jaar 18… de jongste 8jaar en een meisje. Met max. 11 aan het touw en half de wedstrijd een paar wisselen om iedereen de kans te geven, kan je en mag je geen stunten verwachten. Om de tijd in het gareel te houden werd er gekozen tijdens voor ronden telkens maar 1 keer aan 1 kant tegen elke ploeg te trekken. Winnen waren 3punten verliezen 0punten, gelijkspel is er uiteraard niet als je maar 1 keer trekt.

Starten deden ze tegen de Celtic Guns een ploeg van Higland Games, in dit geval een 7tal. En het mag gezegd worden deze wedstrijd ging gewoon goed en de 3punten waren al binnen. Maar toen ging het niet allemaal zo gemakkelijk. Eerst MIX een ploeg met ervaren touwtrekkers, maar ook jeugd die nog nooit indoor getrokken hadden. Bij zulke ploegen is het altijd afwachten hoe die uit de hoek komen, goed verdedigd maar helaas verloren. Ook bij Mersch gebroerders mix en Groene kring oost pajottenland, verdedigd wat ze konden… Dan nog eens Lagerweij waar gewoonweg niets tegen konden beginnen. Het zouden geen Berketrekkers zijn moest dat allemaal zomaar kunnen tegen 8 van Patrick’s fitness mix werd dan wel overtuigend gewonnen. Nadien nog wel verloren van Versieck, in dit geval 6 personen. Ook hier spreken we wel over ervaren touwtrekkers. Toch hebben ze 6 knappe punten in de voorronden… Goed gedaan Jeugd!!!

Toen was het tijd voor de kruisfinales er waren 2 groepen waardoor er gekruist wordt met de ploeg van een andere groep die ongeveer hetzelfde is geëindigd. Wij waren 6de van reeks A en kruiste tegen de 5de van reeks B namelijk TTV Heure(Borculo-NL). We gingen het duel aan, maar het mocht niet zijn.

Na de kruisfinales waren er nog wedstrijden voor de plaatsen. Hier trokken voor de 11de en 12de plaats tegen Mersch Gebroerders. De eerste trek was nogal redelijk rap beslist. Ikzelf was coach en tijdens de rust werd er duidelijk gezegd vol op de rem te gaan. In mijn gedachten in eerste instantie het verliezen proberen uit te stellen. Zo gezegd zo gedaan, ze deden het geweldig, en ik zag dat het er in zat. Toen ik ze probeerde te laten aanvallen werd het mij duidelijk dat die 11de plaats kost wat kost voor ons zou zijn. Ik vermoed dat heel de sporthal het gehoord zal hebben, maar ik zou de jeugd naar achter krijgen. Zodoende was de 2de trek voor ons. Een gelijkspel dus, ik moest dus even bij de scheidsrechter komen om te tossen, dat zou bepalen wie voor de 3de en beslissende trek de kant mocht kiezen. Mersch won de toss en kozen om van kant te wisselen(dan stonden aan de kant dat hun gewonnen hadden) naar mijn mening is dat indoor allemaal juist hetzelfde. Bij outdoor is de dat heel andere verhaal de grond die iets droger of natter kan zijn, zachter of harder dan kan het veel verschil maken… Ik hamerde erop net hetzelfde te doen het was gelukt en het zou nog eens lukken. En opnieuw deden ze dat geweldig en ook de 3de trek was verdiend voor ons. Jullie hebben dat heel goed en mooi gedaan Jeugd!!!!


  - uitslagen Mooie prestatie GENSB ploegSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken