Verslagen

Indoor competitie Marknesse - Jan L

De champagne van Nieuwjaar was nog maar net verteerd en we stonden zaterdag alweer aan het touw. Net als vorig jaar probeerde we een wedstrijd uit van de combidagen Noord-West mee te pikken. In Nederland zijn 2 actieve indoorregio’s waarbij Noord bestaat uit Friesland, Groningen, Overijsel en Drente en West uit Utrecht, Noord en Zuid Holland. Twee keer per jaar voegen ze hun wedstrijddag samen tot wat je topdagen van het Nederlandse Indoor zou kunnen noemen. Je mag gerust stellen, touwtrekken op wereldniveau.

We hadden zelf wat te weinig volk maar gelukkig konden Peter Scheffer (Erichem) en Mike Bark (Monnickendam) onze ploeg versterken. Zo waren we met 10 en wogen 660 kg. Aangezien we gemiddeld zo licht en jong zijn besliste de scheidsrechter om ons als jeugd te laten trekken. Dat betekende dat we met 9 tegen 6 heren mochten trekken. Een gunstige regel, maar die waarschijnlijk voor beide partijen het aangenaamste is. Bij ons moest er dan telkens iemand uitvallen en besloten hier niet over na te denken maar gewoon van voor naar achter om beurten uit te vallen. Dit was misschien niet zo’n goede zet want in de praktijk bleken we net bij de zwaarste tegenstanders onze zwaarste jongens uit te laten en bij de lichte tegenstander onze lichte. Als we er beter bij nagedacht hadden, hadden we wat langer aan het touw kunnen staan (verliesbeurten langer uitstellen en winstbeurten meer moeite), maar 13 wedstrijden is zo al wel een flinke avond.

De ploeg draaide erg mooi, soms werd er wat gevallen als de tegenstander wat loste, wat bij zestallen wel logisch is. Enkel tegen de combiploegen van Groene Oase en Monnickendam was het een rommeltje. Zijn het de dames die onze jongens van streek brengen of wat is het. Net als in Renswoude slagen we er niet in om tegen hen een mooie wedstrijd te trekken. De wedstrijden werden beide 1-1, maar daar was ook alles mee gezegd. Het was huilen met de pet op. Daar tegenover waren ook juweeltjes van wedstrijden bij. Er werd gewonnen van Deinem-Bristum 680B, Bakkeveen 680, Bartlheim 680, Horsman 680, Watermannen 720, Deinem-Bristum 680A, It Heidenskip 680 en West Friesland 680
en verloren van Monnickendam 680, It Heidenskip 720 en Lagerwije 720.

Om 23u45 waren de wedstrijden afgelopen en konden we de bus terug intassen voor een ritje van 2 uur huiswaarts. Diegene die zin hadden gingen in Merksplas nog wat eten zoeken (wat ons op het idee bracht om voor dit soort laatavondavonturen een frietketel van de club aan te schaffen). De rest verlangde vooral naar zijn bed. Het was weer een mooie ervaring. Spijtig dat het steeds zo ver is, maar we hebben alvast flink wat flyers verspreid van ons toernooi en verschillende ploegen hebben reeds toe gezegd om te komen. Zaterdag kunnen we tegen hen trekken voor ons eigen publiek en het ziet er naar uit dat er behoorlijk veel toeschouwers gaan zijn.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken