Verslagen

Mooie start indoorseizoen. - Jan L

Zaterdag stond ons eerste indoortoernooi van de winter op het programma. Het indoortoernooi van Lagerwije in Renswoude is met 125 km zowat het dichts bijgelegen toernooi waar we deze “Formule I van de touwtreksport” kunnen beoefenen. Een discipline waar materiaalkeuze erg doorweegt , maar waar wij zelfs met niet het beste matreaal vlot 20% meer spanning op het touw zetten dan in de zandbak (met gras is het verschil nog groter).

We moesten een paar van onze oudere jongens missen wat ons een gewichts, vervoer en ervarings probleem gaf. Vervoer werd opgelost door een busje te huren, het gewicht werd aangevuld door Arjan en Willem Jongeneel van Streefkerk en ervaring gingen we deze dag proberen op doen. We wisten vooraf eigenlijk niet in welke samenstelling we zouden mogen aantreden. We waren zo met 7 jeugd en 4 beloften en wogen net 720 kg (65kg pp) . Ik had vooraf gehoopt dat de scheidsrechters ons zo tegen de achttallen zouden laten trekken. Dan zou het erg moeilijk zijn om punten te pakken, maar de wedstrijdleiding stelde zelf voor om als 9 te trekken als zestal heren. Dat is natuurlijk nog een betere verhouding en dan zaten punten er wel in.

Eerste wedstrijd tegen Monnickendam 680 waren we nog wat aan het klunsen. Voor verschillende was het hun eerste indoortoernooi en wat je ook op de training verteld het dringt pas door als je echt in wedstrijd staat. Toch konden we de tweede trek een mooie aanval zetten en kregen we toch het gevoel dat er potentie in zat. Dat maakte we in de tweede wedstrijd dan ook waar door te winnen van Monnickendam combi. Tegen West-Friesland lieten we 2 van onze zwaardere jongens uitvallen en dit was overmoedig. De ploeg werd zo ineens 50kg lichter en dat hebben we geweten. Er werd vrij vlot verloren en er werd beslist dat vanaf dan Stijn (40kg) en Jannes (38kg) er om de beurten zouden uitvallen samen met een zwaardere. Dan kwamen deze jongens toch nog de helft van de wedstrijden aan het touw en zat het gewicht en stuk mooier (rond de 600 kg).

De ploeg begon te wennen aan de indoorstijl en groeide in de wedstrijd. Buiten een slechte start bij eerste trek tegen Groene Oase werden alle wedstrijden gewonnen. Na een pittig toernooi konden we om half elf terug richting Merksplas rijden. Een mooie resultaat maar vooral ook erg veel geleerd. Wat we nu weer verder gaan ontwikkelen in functie van, ons toernooi, het Belgisch indoorcriterium en het open Nederlands kampioenschap. We hebben nog een mooi seizoen voor de boeg waarbij we elke vrijdag indoor gaan trainen. Mensen van andere ploegen zijn hier ook steeds welkom om samen met ons te trainen voor deze toernooien of voor Wereldkampioenschap indoor 2016.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken