Verslagen

Beat The Machine - Bart VdH

Op vrijdag 26 september ’14 was het dan eindelijk zover… “Beat The Machine” na het vele werk dat er aan besteed is keken we er allemaal naar uit om met een werelduitvinding naar buiten te komen… Als allereerste touwtrekvereniging over de hele wereld presenteerde we elektrische computergestuurde trainingstakel. Een computer aangesloten aan een motor, via de computer kunnen we alle instellingen waarmaken. In het programma zit een ledenlijst, waarin elk lid een eigen waarde heeft(enkel geweten door de trainer). Bij het begin van de training vinkt men de aanwezige leden aan, waardoor de machine weet met hoeveel kilo’s we gaan trekken. Dan kunnen we kiezen tussen Mattentraining, zand, gras of trappenbaan. Maar het gaat vele verder dan dat… tijdens het trekken kan de trainer een ruk geven van 15% van het gewicht waarmee we aan het trainen zijn… net hetzelfde dat een touwtrekploeg een tegenklap zou geven. Dan hebben we een trainingssoftware en de “Beat The Machine” software. Bovendien staat ook alle veiligheid voorop, naast een noodknop valt de machine compleet stil als iedereen het touw loslaat.

Om 19u starten de officiële ingebruikname. Na een woordje van de burgemeester begon de demo met de trainingssoftware. Hier worden levende touwtrekploegen nagebootst, net als we een wedstrijd aan het trekken zijn. Bv; een ploeg die zware klappen geeft en daarna doodop is, jawel de kracht die de machine geeft zal afnemen net zoals die ploeg wordt ook de machine moe. We kunnen hem een aanvallende conditieploeg laten nabootsen. Of een conditionele verdedigingsploeg… kortom vele mogelijkheden…

Om 20u was het dan zover de “Beat The Machine” wedstrijd ging van start. Deze software is nagebootst op het systeem van trekkertrek. Men stelt het gewicht in en begint in dit geval aan 70% van het lichaamsgewicht.. naar gelang men meters maakt wordt het gewicht langzaam verhoogd waarbij het meter bij meter zwaarder werd. Bij 8meter had men een FULL PULL en mocht je naar het volgende level, jawel we hebben verschillende levels, uiteraard was een level hoger ook zwaarder trekken geblazen. Maar het is nog niet gedaan… Ook hadden we zelfs de keuze tussen gewichtsploegen en vrije klasse… Gewichtsploegen zoals het woord zegt allemaal de weegschaal op (per meisje/dame -10kg) het gewicht dat men weegt werd ingeven om vervolgens aan dat gewicht te trekken. Vrije klasse was altijd 320kg… slechts 4personen en slechts 1euro per inschrijving, bij een FULL PULL moest je niet meer betalen voor een volgend level. Geen FULL PULL helaas maar dan moest je opnieuw inschrijven en betalen wilde je een nieuwe poging doen.

Er was een grote opkomst waarmee we in totaal in de vrije klasse 17 ploegen/pogingen hadden. 4 ploegen sneuvelde in level 1. Van de 13 overige ploegen brachten 9 ploegen het tot in level 3 Waarvan er 2 ploegen level 3 versloegen met een FULL PULL. De 3de plaats was in level 3 al beslist met 7,19m. De 2 overige ploegen die FULL PULL trokken in level 3 moesten de plaatsen verder verdelen in level 4. Helaas maar level 4 was toch iets te zwaar om de volle 8 meter uit te stappen. Het winnende team behaalde 7,58m(leden van Fam. Janssens). het 2de team behaalde 7,26m(leden van Jagersrust).

Bij de gewichtsploegen hadden we 33 verschillende combinaties. 16 trokken in level 1 een FULL PULL, in level 2 waren er dat nog 5 en in level 3 nog 3 ploegen. In level 4 helaas geen FULL PULL’s meer… De rangschikking gebeurde op basis van de afgelegde meters, wie niet slaagde in een FULL PULL werd das op basis van de getrokken meters gerangschikt, wie het verst stapt eindigt uiteraard het hoogste. Ook onze eigen leden namen volop deel… 1 combinatie bracht het in de gewichtsklasse zelfs tot de overwinning! Ze slaagde erin om in level 4 maar liefst de 7,11m te halen. 2de plaats was voor 4 leden van Fam. Janssens met 5,68m en 3de was een andere eigen combinatie… Super goed gedaan Jongens!!!!!!


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken