Verslagen

verslag Gensb - Kurt

Hier was een nauwe samenwerking mogelijk met ?de Linde? waar alles bij elkaar een 500 personen te slapen werden gelegd. Op en rond het terrein was ook alles in orde voor het grootste jeugdtornooi van het jaar. De samenwerking tussen de verschillende verenigingen was ook dik in orde. Dit is ooit anders geweest.

Het beloofde een mooi tornooi te worden. En of het dat werd. De weergoden waren ons goed gezind en met 49 ploegen werden we het drukst bevolkte jeugdtornooi van de afgelopen 10 jaar. Er werd in 6 poules getrokken waarin in elke poule minstens 1 Belgische ploeg zat. Wij hadden de pech om samen met Boerekes in de reeks te zitten. Verder kregen we nog 2 Nederlandse,1 Duitse,1 Zweedse,1 Zwitserse en een Letse ploeg voorgeschoteld.

We mochten beginnen tegen Loftedalens DK. Deze ploeg heeft al een wereldfaam opgebouwd bij de dames maar de jeugd was een tast in de duisternis. Dit kwam ook mede doordat we niet wisten hoe sterk onze eigen ploeg was. Een week eerder hadden ze totaal tegen de verwachtingen in wel het Belgisch Kampioenschap gewonnen maar nu was er weeral een oudere afgevallen en vervangen door een debutant op Gensb gebied. Van de 9 die in de ploeg stonden waren er 5 voor de eerste keer bij op een dergelijk groot tornooi. Maar we gingen alles geven en zouden wel zien waar het schip strandde. De start kon beter maar al snel kregen we de bovenhand en werd deze wedstrijd gewonnen.
Dan volgden Boerekes. Vorige week op het BK nog naast het podium maar nu hadden ze er een mannetje meer in staan en dus zeker niet te onderschatten. De start was goed en we pakten al snel 3 meter. Maar die laatste halve meter kregen we niet overgetrokken. Toen Boerekes dat door hadden was er geen houden meer aan. De 2de trek was het geloof er niet meer en werd dan ook vrij snel verloren.

Als volgende waren de Letse Mustangs. Deze ploeg eindigde vorig Gensb net voor ons dus dar beloofde een pittige strijd te worden. De eerste trek werd vlot gewonnen. Net iets te vlot denk want bij de tweede trek waren ze met de start veel te nonchalant waardoor ze ook hopeloos te laat waren. Rekent daar nog eens een heel pak kantvoordeel bij en je begrijpt goed hoe de 1-1 er kwam. Boos om de verloren 2 punten maakten we ons op voor de volgende wedstrijd. Deze was tegen Thurtal. Ze hadden ook al punten gepakt tegen Mustangs en het waren Zwitsers. Daar moet je altijd rekening mee houden. Maar al bij al werd hier toch vrij vlot van gewonnen. Dan was het 2 maal een Belgi뭎ederland. En alle twee de keren wonnen we ?de strijd der lage landen?. Eerst tegen Heure en dan tegen Deinum.

De laatste trek van de voorrondes was tegen Eschbach. Deze stugge Duitse ploeg had nog het maximum van de punten en nog geen waarschuwingen. Ook de Frans van de Boerekes zei dat daar niks tegen te doen was. Ik zei hem dat wij het tegendeel gingen bewijzen. Het enige wat hij deed was met ons lachen. De eerste trek konden we 2 meter pakken maar dan was het over en uit. De 2de trek gingen we alles geven wat er nog in zat. Het was wel op de slechte kant maar we zouden onze vel duur verkopen. De start was goed en we pakten al snel een meter. Maar het tegenoffensief van de Duitsers was furieus. Ze pakten over en namen 2 meter. Maar het was nog niet gedaan.
Dan kennen ze de Berketrekkers nog niet goed.
Ze vonden hun 2de adem en maakten het verlies terug goed en puur op karakter en een enorme Team Spirit knokten ze voetje voor voetje zich een weg achteruit. We pakten1,2,3 meter maar je zag dat het moeilijker begon te gaan. De waarschuwingen bleven ook niet achterwege. Met nog een 20 cm te gaan gebeurde datgene waarvoor ik bang was. De scheidsrechter floot volgens het reglement en niet volgens het verloop van de wedstrijd en floot een ?no-pull?. De nieuwkomers dachten dat ze gewonnen hadden maar niets was minder waar. Ze mochten zich terug opstellen voor een 3de trek. Die 3de trek is er wel niet meer van gekomen. Na de 2de trek begon Heleen te hyperventileren en de Johnny kon niet meer op zijn benen staan. Zo leeg waren ze.

Daarom besliste Maarten om als ploeg op te geven voor deze trek. Ik moet zeggen dat ik dat een zeer verstandige keuze vind van de Maarten. De gezondheid is nog steeds belangrijker dan de prestatie. Johnny was echt ten einde. Hij had zoveel gegeven dat ze hem na een half uur naar het ziekenhuis hebben gedaan omdat hij zijn ademhaling nog steeds niet onder controle had. Gebrek aan inzet kun je de ploeg dus echt niet verwijten. Gebrek aan conditie en training wel. Maar daar kan tegen volgend jaar naar gewerkt worden.

Door dit verlies werden we 3de in de reeks met 13 punten. En dat was door onze

waarschuwingen niet genoeg voor een plaats bij de 4 beste 3de plaatsen. Maar we hadden er wel voor gezorgd dat ook Eschbach 3 waarschuwingen had opgelopen. Dus Frans, als je dit leest, er was iets tegen te doen. Enkel moet de ploeg dat willen. En door die wil waren we zo ver gekomen met deze groep maar hier stopte het. We hielden er allemaal een goed gevoel aan over.

Enkel jammer dat de Johnny moest worden afgevoerd. Maar die was weer snel de oude en kwam niet veel later daar al terug aan. Als deze groep nu eens SERIEUS gaat trainen kunnen ze nog mooie dingen laten zien op de komende Gensb tornooien. Want enkel Peter valt van deze groep af. De rest kan volgend jaar ook nog mee. De meeste zelfs nog langer.

Ik heb aan het Gensb een goed gevoel over gehouden en misschien dat die positieve resultaten de herenploeg ook stimuleren. WHO KNOWES.

Kurt


  - Fotoalbum (extern)SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken