Verslagen

6de competitiedag te Castelre (NL) - Bart VdH

Vele van onze ouderen jeugd vertrok dit weekend op kamp met de KLJ waardoor we toch wat ervaring in de ploeg miste. We vulde de ploeg aan met onze jongste leden( /-8tot 12j). We konden de ploeg tot 2kg van het toegelaten gewicht brengen, wat zeer mooi is voor z'n ploeg. Wat ook zeker en vast mooi was waren de wedstrijden. We behaalden dan wel maar 3 punten waarvoor we ook nog eens moesten wachten tot de laatste ronde, wat wel telde als mooie afsluiter van dit programma. Bij de andere wedstrijden weinig of niets te doen, maar wel mooi getrokken en veel bijgeleerd. Met als feit dat er veel jonge spelers op veld stonden, dat is mooier dan 3 punten en in de toekomst zal dit ons duur terug betaald worden.

In het namiddag programma werden we confronteert met 12 wedstrijden en een zeer zwaar programma in een brandende zon. Maar we zouden geen Berketrekkers zijn als we deze uitdaging zomaar laten passeren. Beginnen deden we tegen Jagersrust, beetje slaperig en de start was te laat! Dit werd afgestraft met een gelijkspel. Bij de volgende 2 (Powerrangers en Schijf) konden we er toch nog op druk uitduwen. Bij Mertensmannen 2 kwamen we te kort om te winnen. Maar toen volgde Mertensmannen en Versieck BC(Buiten Competitie) opnieuw 2 gelijkspellen en dat had niet mogen gebeuren! Fam. Janssens3 en Versieck werden er mooi uitgeduwd en we begonnen beter te draaien. Janssens1 en Heure(Borculo-NL) waren gewoon weg te sterk, tenslotte duwde we er Janssens2 en jagersrust 2 er nog mooi uit.

De opbrengst voor vandaag waren 21 punten en een 5de plaats door onze 3 onnodige gelijkspellen. Als dat niet gebeurd was hadden we 6 punten meer en waren we 4de op 1 punt na de 3de en konden we zo strijden in de finale's. Helaas gebeurde dit niet en dit zwaar programma hebben we toch goed afgewerkt. Er is genoeg macht in huis om voldoende tegen druk te bieden en te scoren! En dit allemaal 1 week voor het Belgisch Kampioenschap, en dan met een volledige bende. Afspraak volgende zondag 10 augustus 2014 half 8 aan de accommodatie. Het BK is dit jaar in het openlucht museum van Bokrijk(Genk), hier zullen we strijden in de GENSB, U23 en H580kg klasse.


  - uitslagen 6de competitiedag te Castelre (NL) - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken