Verslagen

Net niet genoeg - Bart VdH

Op 4 mei '14 was het tijd voor onze 4de competitiedag, deze keer bij Fam. Janssens in Retie. Bij de jeugd hadden we enkele kilo's te weinig, we leende iemand bij Electrotrekkers en konden zo de ploeg op 2kg van het toegelaten gewicht brengen. De ploeg woog 588kg en kwam mooi voor de dag. Enkel bij Powerrangers en Electrotrekkers konden we niet winnen, de overige wedstrijden werden knap afgewerkt. Hierdoor werden we 3de in het dagklassement, in het algemeen klassement nemen we iets meer afstand van de Galliërs.

De combi een heel ander verhaal, hier wogen 11kg te licht. Ook trok eerst Maarten(13j) mee, half de wedstrijd wisselde hij met Bouwe(9j) geen potten gebroken wel heel goed getrokken. Starten deden we tegen Fam. Janssens 2 de druk hoog opvoeren net even vast houden, de tegen aanval konden we niet aan. Nadien TOWC Schijf hier kwamen we niet te kort en wonnen 2 mooie trekken. Bij de volgende 4 (Jagersrust, Fam. Janssens1&3 en Mertensmannen) eigenlijk hetzelfde verhaal, zeker niet afgeslacht en weggemaaid. Genoeg power om even vast te houden en druk op te voeren, maar steeds iets te weinig. Dan bij Powerrangers, de 1ste trek kwamen gewoon weg te laat, 2de trek betere kant en terug vechten een zwaardere trek maar toch 1 puntje verdient. Tenslotte bij Galliërs (buiten competitie) de 1ste trek iets mindere baan en net niet sterk genoeg. Bij de 2de en onze laatste trek haalden we het onderste uit de kan, aanvallen en tegen aanval opvangen de zwaarste trek van dag maar ook een gewonnen trek. We behaalde 5 punten, in het algemeen klassement staan we nu wel op de 5de plaats met gelijke punten met de 4de (Powerrangers) en met kort op de hielen van de 6de (TOWC Schijf) zelfs maar 1 puntje verschil. Voor nog een plaats in de top 3 zal er nog hard en dringend getraind moeten worden!


  - uitslagen Net niet genoeg - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken