Verslagen

GENSB tornooi 2007 (Retie) - Peter

Zaterdag ochtend 25 augustus, 6uur, de wekker loopt af voor een speciaal evenement. Het GENSB tornooi komt dit jaar tot in België En we hadden afgesproken om 7 uur aan de sporthal. Na enkele uit hun bed gehaald te hebben konden we tegen kwart na 7 vertrekken richting Retie.

Daar aangekomen bleek dat de wegingen vlot verlopen waren en dat we direct mochten wegen. 554 op de weegschaal en stempelen. Viel dat even mee, vorige week wogen we immers tien kilo meer en hebben we wouter en ben verwisseld. Normaal zou wouter meer gewogen hebben dan Ben. Dus zullen de dessertjes er vorige week wel degelijk ingezeten hebben

Na de weging hadden we tijd tot half elf, toen begonnen de openingceremonies. Maarten en Steven gingen nog wat slapen, en de rest begon wat te kaarten. om half tien dan de ceremonie, we mochten als allereerste ploeg het veld betreden. Na de ceremonie begon de spanning toch al wat te stijgen, we wisten net voor de ceremonie de poule indeling en zo konden we tijdens de ceremonie wat observatie werk doen. En het besluit stond vast, het ging er niet gemakkelijk op worden. Met 2 Nederlandse, een Duitse, een Zweedse, een Zwitserse, een Letse en een Belgische ploeg in de poule zou het er echt niet gemakkelijk aan toe gaan.

We begonnen tegen de Zweedse jongens en meisjes van Loftadalens DK, een voor ons onbekende ploeg maar als je van Zweden komt kan je meestal wel touwtrekken. De eersten trek werd vlug beslist in ons voordeel, zo ook de tweede, dus de eerste punten van het tornooi waren binnen en iedereen was al tevreden.

Den tweede trek was tegen de boerekes, dit zou wel wat anders worden. Vorige week konden we behoorlijk vlot winnen van de jongens uit Pulderbos, deze week hadden we ons al voorbereid op een zware strijd, ze hadden er immers een mannetje meer in kunnen plaatsen. Met zware klappen heen en weer werd de eersten trek beslist in ons nadeel, maar nog niks was verloren. We wilde immers de tweede trek is laten zien dat we niet voor niks Belgisch kampioen waren geworden. En jawel meter voor meter kamen ze dichter. Maar net toen we de laatste 20 cm nog moesten overbruggen viel het stil bij ons en konden boerekes een zware aanval inzetten en zo de overwinning alsnog binnenhalen.

De derden trek was tegen de mustangs uit Letland. Ook hier een vrij onbekende ploeg voor ons maar een Letse ploeg mag je nooit onderschatten. We mochten beginnen aan de goeie kant van het terrein. En moesten een supper start hebben om te kunnen winnen. Na een goeie maar geen suppere start kwamen de letten de goeie kant uit, en meter voor meter gingen we op een overwinning af. De tweede trek was aan de mindere kant. En ik denk dat dat wat in het koppeke gestoken heeft want het liep voor gene meter. En we moesten de tweede trek dus aan de letten laten. Maar geen geklaag, weer een puntje meer?

De vierde trek was tegen thurtal, een Zwitserse klant. Ook niet gemakkelijk dus. Zij hadden immers tegen de mustangs ook gelijk getrokken, en zou het ons dus zeer moeilijk kunnen maken. Maar geen paniek, de eerste en de tweede trek werden vlot gewonnen. En ik had het gevoel dat we sterker waren dan de vorige trekken. We moesten dit dus proberen verder te doen in de volgende trekken en dan zat er misschien nog wel een plaatsje in in de volgende ronde.

Trek 5 was tegen Heure uit Nederland, zo een beetje een vaste klant op grote tornooien, want we kwamen mekaar al meer tegen op GENSB en internationale tornooien. Telkens een zwaar bevochte strijd dus zou het ditmaal niet anders worden. Maar het voelde supper aan en de beide trekken werden op een vlotte manier gewonnen. We waren echt op supper aant trekken!!!!

De zesde wedstrijd was tegen de andere Nederlandse ploeg, Deinum. Een voor ons onbekende klant maar je weet nooit wat het zal brengen. En er moest immers gewonnen worden om nog door te kunnen stoten naar de volgende ronde!! Beide trekken werden weer op een geweldige manier gewonnen.

Er zat dus nog een goed resultaat in alleen moest er dan een punt gepakt worden tegen Eschbach uit Duitsland. Maar deze had nog geen enkel punt verloren in deze ronde en zou dus de zwaarste klant van de dag worden. trek 1, we maakte ons klaar voor de zware strijd, we mochten beginnen op de goeie kant van het terrein. We maakte een supper start en meter voor meter kwamen de duitsers mee, maar wat een knappe verdediging hebben die, met voor ons nog een halve meter te gaan, zette zij alles dicht, we kregen ze geen meter meer vooruit. En weg was de trein uit Duitsland. Spijtig maar nog niets was verloren, dan moest het maar op de slechte kant van het terrein gebeuren. We namen weer een supper start, en weer konden we de Duitsers enkele meters afsnoepen, en met nog een halve te gaan viel alles weer stil bij ons. Na vele klappen heen en weer konden we beletten dat de trein aan de overkant kon vertrekken maar zelf kwamen we ook geen meter achteruit, en begonnen de waarschuwingen aan beide kanten op te lopen. Geen enkele ploeg kon overeind blijven en het werd dus een no-pull

Even tijd om de schade te bekijken, en deze bleek al zeer groot, Johnny en Heleen moesten eigenlijk dringen verzorging hebben. Maar dit is niet toegestaan bij een no-pull. Na lang aarzelen besloot ik en maarten om te stoppen, het was niet de moeite om nog een trek te trekken, de gevolgen zouden te gevaarlijk kunnen zijn. Johnny en Heleen waren al te diep moeten gaan om nog een trek te kunnen trekken. Leeg maar fier op de geweldige prestatie van de ploeg gaven we forfait voor de derde trek.

Johnny kreeg nog verzorging van de EHBO maar men kreeg hem niet kalm, zo diep was hij gegaan. Een ambulance werd opgebeld en deze verzorgde hem en bracht hem naar het ziekenhuis van Mol waar men hem verder verzorgd heeft!!
Johnny, ge bent zijt ne krak!!!

Uiteindelijk geraakte we niet door de voorrondes, we kwamen 1 punt tekort, oftewel 9 waarschuwingen teveel. Maar geen geklaag! We hebben supper gepresteerd! Met een zeer jonge ploeg en 4 trekkers die zich voor het eerste op een GENSB vertoonde kan je echt niet klagen als je 13 punten bijeen kan sprokkelen. Een mooie afsluiter voor mijn GENSB avontuur, een mooi begin voor de rest van de ploeg!! Knap gewerkt doe zo voort!!!

En volgend jaar wel een ronde verder e!

Graag wil ik ook nog proficiat wensen aan de rest van de Belgische delegatie want ook die hebben het er prachtig vanaf gebracht!!

Tot de volgende keer?


  - Fotoalbum (extern)SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken