Verslagen

Finaledag Belgisch indoor criterium - Jan L

Vorig jaar september kwamen we samen met Horta Smeets en TTV Versieck op het idee om in België een indoor criterium op te starten. In september hadden we reeds een wedstrijd in Kester (Vlaams Brabant). In januari was er onze wedstrijd en zaterdag hadden we de finaledag bij TTV Versieck in Sijsele. De eindstand hadden we zelf niet meer in de hand. Winnen alleen was niet voldoende ... winst moest al gecombineerd worden met een slechte dag voor de andere ploegen. We besloten daarom om voor een leerrijke dag te gaan en een zo goed mogelijk klassement.

Omdat er een paar afgehaakt hadden ... en we vooral geen vervoer hadden om er meer mee te nemen hadden we 123 kg te kort. Dit werd mooi opgevuld door Lieselot Snauwaert en Ponsac Songkran (beide van Versieck) waarvoor dank!!. We begonnen wat stroef en konden niet diep genoeg ingaan. Wij zijn de moderne dunlop matten gewoon waar je dieper kan gaan. Op deze oldschool matten was het wat puzzelen. Het begon eigenlijk pas te draaien toen Cedric andere zachtere schoenen aandeed. Nu kon hij mee diep gaan kwam de lijn mooi. We hadden spijtig genoeg toen al wel punten verloren van Mersch en Démarreurs. Tegen Versieck konden we mooi blokken en afwerken ... dus de plaats in de halve finale was veilig. Toen we de 5de trek tegen Rukkers kwamen was het doel hen uitputten. Winnen of verliezen maakte namelijk weinig verschil en we gingen er vanuit dat we hen in de brons finale zouden tegenkomen. Eerste trek werd verloren maar de tactiek werkt wel ... tweede trek gingen we opnieuw vol op de rem en na 3m75 stopte het en konden we overnemen.

In de halve finale kwamen we terug tegen Mersch ... onze ploeg was nu goed opgewarmd en had vertrouwen genoeg om in de rem te gaan. Opnieuw gingen ze met ons lopen maar nu konden we hen stoppen. 20 cm voor het einde de aanval overnemen en winnen. De tweede trek werd nog wel wat aangedrongen, maar we hadden hun vertrouwen denk ik een flinke deuk gegeven. Tweede trek werd eenvoudiger gewonnen ... als vierde uit de voorronden wipte we hier de winnaar van de voorronden. Vol vertrouwen gingen we naar de finale tegen Démarreurs. Twee keer remde we tot vlakbij verlies om het dan vol over te nemen. We maakte er een mooie dagoverwinning van. Het criterium winnen was helaas niet meer mogelijk ... maar tweede op 36 ploegen in een nationaal criterium is zeker mooi.

1 De Démarreurs
2 De Berketrekkers
3 De Rukkers
4 Mersch Gebroeders
5 TTV Versieck

Na een korte pauze volgde er nog een interprovinciale wedstrijd. De 4 provincies werden verdedigd door samengestelde ploegen van verschillende verenigingen. Enkel Antwerpen bestond uit één vereniging (alle aanwezige Antwerpenaren waren Berketrekkers) ... hier konden we te weinig tegen doen tegen de veel zwaardere ploegen uit de andere provincies ... Enkel west Vlaanderen werd verslagen zodat we derde werden. Vlaams Brabant was de winnaar, Oost Vlaanderen werd tweede.

Terugkijkend kunnen we spreken over een geslaagd criterium. Er waren zeker nog wel verbeterpuntjes en de laatste dag was een beetje ongelukkige datum. Maar algemeen was het zeker een succes. 36 ploegen hebben in België kennis gemaakt met indoor touwtrekken. Spijtig dat BTB er niet mee zijn schouders heeft onder gezet. Nu is het werk, maar ook de eer, van drie verenigingen gesponsord door SFIDA Webdev.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken