Verslagen

Eerste competitiedag te Kalmthout - Bart VdH

Op zondag 23 februari was het weer zover, de start van de competitie BTB Antwerpen/NTB Zuid-Nederland. Door een verwarring in de communicatie was het vertrek uur even onduidelijk, op de website stond 9u15, op training zegde we 9u. Op zich geen probleem degene waartegen 9u15 was gezegd kwamen mooi optijd, dus konden we nog rustig optijd vertrekken.

We kiezen er dit jaar voor om ook zoveel mogelijk onze jongste leden(9 tot 12jarige) op te stellen in de GENSB klasse(U18). Dit betekend wel dat er ouderen meer ervaren jeugd niet allemaal opgesteld kunnen worden, althans niet in onze eigen ploeg. Zo trokken Roy en Jannes mee met TTV Heure(Borculo-NL), Loes trok mee met Grasgrieten en Nele met TTV De Galliërs. Onze jeugdploeg woog vandaag 573kg dat voor deze combinatie 7kg te licht is.
De eerste ploeg voor vandaag was TTV Heure waarvan we de 1ste trek verloren. In de 2e trek probeerde we opnieuw en het 1ste puntje van onze jonge jeugd was binnen. Met gelukkige gezichten gingen we het duel aan tegen Fam Janssens hier verloren we beide trekken, Maar dat Fam Janssens veel sterker was dan wij bewezen ze door de 2de plaats op te strijken in het dagklassement, niet getreurd dus. We probeerden het opnieuw tegen Elektrotrekkers, Maar laat dat nu de nummer 3 zijn van de dag, een verloren ronde maar helemaal niets erg. De volgende was de combiploeg tussen Elektrotrekkers en Mertensmannen die zichzelf Elek-Mertens noemde. En opnieuw probeerde we er het beste van te maken, in de 1ste trek lukte het niet. Maar in de 2de trek kwam er verandering in en het puntje was binnen. Grasgrieten moesten we ook voor laten. Maar toen stonden Galliërs te wachten, een ploeg waar enkele weken geleden een wedergeboorte was. Eerst kregen we Galliërs 2 een ploeg met ook de jongste leden van die club en Nele. Onze ploeg wist mooi de 3 punten binnen te halen. Nadien de andere ploeg van Galliërs en hier deden we net hetzelfde. De laatste wedstrijd was tegen Dagwinnaar Powerrangers, niets tegen te doen dus. Zo behaalde onze ploeg heel knap 8 punten waarmee we mooi 6de werden in het dagklassement, Jullie hebben dat geweldig gedaan jeugd!

Zoals al jarenlang is het dit jaar niet anders en staat er na de jeugd de combi op het programma. Hier werd de ploeg afgewogen op 687kg. De combinatie voor vandaag was 2beloften/2heren/2meisjes en 4jeugd, die voor deze opstelling nog 18kg zwaarder mochten wegen. Maar 1 ding was een feit met 15 ploegen, 2 scheidsrechters een lange dag dat zou het zeker en vast worden. Nochtans een geruststelling voor sommige tijdens manege dagen wordt er altijd afgekapt na 12 wedstrijden. Na een winter indoortraining, gingen we met vertrouwen naar de competitie waardoor we er ons zelf van bewust maakten dat we gingen voor de top van het klassement en dat deden dan ook! Openen deden tegen de "nieuwe" Galliërs, efkens aanvallend werken en de 2 trekken mooie binnen halen. Daarna tegen de andere nieuwkomer TOWC Schijf, een nieuwe ploeg met nieuwe leden maar ook met leden van Jagersrust, mooi de druk behouden kalm blijven, en rustig succesvol 2x achterruit stappen. Opnieuw probeerde we het bij Fam Janssens 2, een ploeg die wist dat ze overschot hadden en het dus nodig vind om er mee te spelen. De 2 wedstrijden verloren. Daarna stonden we tegenover Elektrotrekkers, waarvan we ook wonnen. Toen probeerde we het bij Fam Janssens, die nog sterker was dan de andere ploeg, dus ook hier verloren we. De volgende die we in de val trapte was TTV Heure, ook nadien Mertensmannen duwde we er op druk uit.

Toen volgde Powerrangers het kopke erbij houden tegen klappen opvangen zelf niet krom komen en hun krom houden, druk hoog houden en op een zwak moment net voor de aanval succesvol vertrekken en afwerken. De volgende was Vandakker ook hier duwde we ze er mooi opdruk uit. Bij de buiten competitieploeg(8tal vrij gewicht) Merch gebroersders, een ploeg uit het pajottenland die zonder touwtrekschoenen en aangesloten bij BTB de stap naar de manage probeerde, en Powerrangers 2 deden we net hetzelfde. Toen volgde als laatste Jagersrust, de druk hoog opvoeren efkens vast houden, klappen opvangen en vooral rustig blijven zoals we vandaag al schitterend deden werd ook hier beloond met 3 punten. Doordat er afgekapt werd na 12 wedstrijden waren er 2 ploegen die we vandaag niet tegen kwamen, deze waren Fam Janssens 3 en de reünie ploeg van Galliërs. We trokken dus 12 wedstrijden waarvan we er 10 wonnen. 10 gewonnen wedstrijden, 3 punten per wedstrijd een totaal van 30 punten was de winst voor vandaag. Ook Jagersrust deed net hetzelfde, maar wij hadden het onderling duel gewonnen dus werden derde en zij vierde, Janssens1 en 2 respectievelijk 1 en 2 in het dagklassement. Jagersrust vertrok net voor de halve finale naar huis, wij verloren de halve finale van Janssens 2, brons gewonnen omdat jagersrust vertrokken was. Een geweldigde 3de plaats in het dagklassement, een ploeg die zelfs nog redelijk fris was, een jonge jeugdploeg die 6de werd! Een GESLAAGDE 1ste competitiedag!...


  - uitslagen Eerste competitiedag te Kalmthout - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken