Verslagen

Open Nederlands Kampioenschap Indoor 2014 - Jan L

Op 1 februari was het zo ver. Als je als Belgisch touwtrekteam, indoor ambitie hebt is het Open Nederlands Kampioenschap momenteel de top wat je in de regio kan trekken. We schreven in voor de, voor ons traditioneel belangrijke, jeugd en beloftenklasse. Maar omdat Niels en Tom dit jaar 23 worden, en dus geen beloften meer zijn, schreven we ook voor de heren 600 kg. Dit betekend wel dat we vroeg moesten opstaan.

Met het vroeg opstaan ging het ’s morgens al wel fout. We hadden afgesproken om half acht te vertrekken, maar Niels kwam er bij vertrek achter dat hij nog moest tanken. Ik weet niet waar hij gaan tanken is, maar uiteindelijk was het tien voor acht eer we weg waren. Door de regen lag de weg er slecht bij, maar er was weinig verkeer dus konden we tegen snelheidslimiet doorrijden. Doordat ik 200 kg gewichten in de laadbak had, hadden we ook op de Moerdijkbrug niet te veel last van de zijwind en waren we net op tijd voor de weegschaal. Het laatste stuk was nog wel even zoeken. De GPS en de routepijlen hadden ruzie. Allebei hadden ze gelijk, maar je moet wel kiezen. Even hadden we de 4X4 nodig toen ik in de berm terugdraaide voor een gemiste routepijl.

Daar gekomen stonden Gerben Jansen (TTV Eibergen) en Bart Schouten (Monnickendam) ons al op te wachten. Zij zouden de plaatsen van Johnny en Jimmy innemen die niet meekonden vanwege hun werk. De weegschaal klokte 589 dus ruim onder gewicht. Dan effe iets eten, opwarmen en klaar voor de openingsceremonie. Deze was net als de rest van het kampioenschap piekfijn verzorgd de organiserende vereniging Groene Oase. En dan moest het gebeuren. Vijf ploegen in de reeks. Tegen de kracht van Monnickendam en de explosie en ervaring van Lagerweij was niet veel te doen. We konden tegen deze ploegen wel het ritme te pakken krijgen zodat we tegen Country Club uit Noord Ierland en TTV West Friesland erg mooi draaiden. Tegen deze ploegen was het verschil erg klein zodat we er ons volledig in konden geven. Helaas konden we geen puntje pakken, maar we deden al veel meer dan we vooraf hadden gehoopt.

Na de 640 en wat eten kon de jeugd starten. Hier werden we aangevuld door Willem Jongeneel (Streefkerk) ... de ambitie was om hier de nul van het bord te krijgen ... dit lukte al in de eerste wedstrijd tegen groene oase 1-1 ... dan tegen Heure opnieuw 1-1 ... en toen we als laatste tegen It Heidenskip de volle pot binnen haalden stonde we verrassend aan de leiding na de eerste ronde van de dubbele poule. Toen we ook de eerste trek van de tweede ronde tegen groene oase binnen haalden begonnen we te dromen. de tweede trek waren we ook goed op weg ... maar ineens viel het stil ... we begonnen te twijfelen en fouten te maken. Opnieuw 1-1 ... niks aan het handje zou je denken ... maar er was iets gebroken ... twijfels sloegen toe en de pijn die in de euforie niet gevoeld werd kwam nu des te harder ... Heure gaf er nog een dreun bovenop en het was over. Tegen Heure werd 0-3 verloren ... en ook It Heidenskip waarvan we in de eerste ronde nog vol waren gewonnen moesten we nu laten gaan. In plaatst van een onverwachte overwinning werden we derde ... een plaats waar we voor de wedstrijd graag voor getekend hadden ... maar die nu een beetje bitter was.

Nu volgde de U23 ... hier hadden we hulp ingeroepen van Arjan Jongeneel (streefkerk) Aart (Lagerweij) en Bauke ten Tije (TTV Heure) ... omdat vele van ons al veel geleden hadden werd Roy (die compleet stuk zat) vervangen door opnieuw Willem Jongeneel. 4 eigen trekkers aangevuld met 4 gastrekkers uit 3 verengingen was in begin flink wennen ... 45 kg te kort zal er ook wel bij gezeten hebben ... maar vooral het zware parkoers van onze jongens, zowel lichamelijk, als de morele deuk die we in de jeugd gekregen hadden, maakte dat het niet draaide zoals we graag zagen. .... toch enorm genoten en veel geleerd. Met de wijsheid achteraf kan je, je afvragen of de U23 nu nog wel nodig was als je daarvoor 4 mensen moet gaan lenen. Maar bij inschrijven hadden we niet verwacht dat we in de 600 zo veel konden tegendoen en dat we zo diep zouden gaan voor de jeugd, en toen gingen we ook nog wel uit van de beschikbaarheid van Johnny en Jimmy. Los daarvan zijn we het aan onszelf verplicht, wij die zo hard gevochten hebben om de U23 in België op de agenda te krijgen, om daar ook aan deel te nemen als die klasse word aangeboden.

Nu worden de indoorschoenen even opgeborgen. Dinsdag beginnen de outdoortrainingen want het manegeseizoen start al snel. Op 1 maart komen de indoorschoenen nog even uit de kast voor de afsluiting van het Belgisch Indoor Criterium in Damme, maar darna worden ze opgeborgen tot september. Dan gaan we er weer vol tegenaan. Alles in voorbereiding van WK 2016 in Volendam. Ik wil eindigen met Gerben, Bart, Arjan, Aart, Willem en Bauke nog eens te bedanken om ons op het Open NK aan te vullen. Jullie waren geweldig !! Ook natuurlijk onze eigen leden bedankt en natuurlijk onze chauffeurs die door onze indoor ambities dit jaar al flink meer kilometers hebben gedraaid. Ook wil ik Groene Oase bedanken voor deze knappe organisatie van het toernooi, maar ook de omlijsting en de promotie vooraf. Een organisatie waar deze kleine vereniging een voorbeeld kan zijn voor vele grote verenigingen.


 







SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken