Verslagen

Nieuwsbrief oktober -

Op de vooravond van ons weekend willen we iedereen nog eens oproepen om zo veel mogenlijk te komen helpen . We stellen zelf een ploeg op bij de Jeugd -560 kg . Deze zal bestaan Jan Verheyen(Bos) , Jan Verheyen (Boens), Jill Van Mirlo, Wim Braspennings , Nick Verstraelen, Jef Verheyen, Wim Verheyen, Katrien Verpoucke, Annelies Verheyen, Roel De Boel, en als coach Jan Lenaerts en Kurt Braspennings. Dit zijn 12 mensen waar we tijdens het trekken niet voor 100% op kunnen rekenen dus zal iedereen dan zeker de handen uit de mouwen moeten steken .

Agenda
Woensdag 6 okt
14 u. Manege opstellen
20 u. Training 10 jeugd + trainers de rest werkt door
21 u. Vergadering******
Donderdag 7 okt
19 u. Manege opstellen
Vrijdag 8 okt
14 u Manege opstellen
19 u. Start inschrijving
24 u. Manege opruimen
Zaterdag 9 okt
9 u. Manege opruimen
19 u.30 Fuif klaarzetten Kaarten afrekenen
s’morgens opruimen
Allen op post (indien mogelijk)

GENSB Tornooi Canterbury
Op 28 augustus namen we met ons team deel aan de tweede editie van het GENSB Tornooi. Na vorig jaar Momberg (Duitsland) was dit jaar Canterburg (Engeland) aan beurt om de Europese jeugd te ontvangen. Het GENSB is een tornooi voor jeugdteams van 6 Europese landen . Er word getrokken in ploegen van 7 tot 10 personen met een max. gewicht van 560 kg . Dit betekend dat dit een ideale kennismaking is voor beginnende en lichte touwtrekkers met de sport op internationaal niveau .

Op vrijdag 27 augustus kwamen we met de bus via Calais -Dover aan in Canterbury waar we sliepen in studentenkamers van de "Kent University" . Terwijl onze jeugd op tijd ging slapen waren de coachen al flink aan het overleggen om zo veel mogelijk ploegen te vormen . Dat is ook het mooie aan het GENSB dat wij met 6 personen en 333 kg nog 3 personen met 227 kg kunnen vinden uit andere ploegen. Zaterdagmiddag stonden met 9 man op de weegschaal met net genoeg gewicht . Onze ploeg werd gevormd door , Jan Verheyen, Wim Braspenning, Jef Verheyen, Katrien Verpoucke, Nick Verstraelen en Jonas Wilmsen verder aangevuld met An Van Der Veken (Galliërs) , Ilse Dieleman (Wuitensteam) en Tobias een 120 kg zware ankerman van het Duitse Goldscheurer. Als Coach fungeerde Jan Lenaerts.

In begin liep de wedstrijd nog wat stroef . We waren niet gewend aan elkaar, we hadden de moeilijkste ploegen eerst en de onzekerheid sloeg toe. Na een grondige wijziging in de volgorde van onze trekkers en enkele mindere ploegen waar we tegen wonnen nam het vertouwen toe in de ploeg. Onze laatste wedstrijd tegen het Zweedse Viking was er dan ook eentje om van snoepen . Na de smile die onze minipullers menig touwtrekker in het begin bezorgde werden we gedurende de wedstrijd zichtbaar populairder . En we kregen veel bewondering voor de stijl waarmee we als jongste ploeg de 14 de plaats op 24 behaalde. SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken