Verslagen

Nieuwsbrief september -

De vakantie is weeral voorbij en dat betekent dat ook het "Touwtrekweekend" dichterbij komt. Op het moment dat u dit leest zijn we nog met enkele in Amerika aan het zwoegen , maar als we terug zijn zal ook voor ons alles weer in het teken van Merksplas staan. In de agenda van deze maand gaat dan ook we wat over het weekend terug te vinden zijn. Als foto van de maand vind u een foto van de mannen die naar het GENSB tornooi geweest zijn u vind ook een verslag van dit tornooi en dit van de hand van wim en ben. Oplettende onder ons zullen opmerken dat de lay-out van de agenda wat is gewijzigd dit is omdat de agenda sinds kort ook rechtstreeks van op Internet is op te halen, en zo dus voortaan in HTML wordt geschreven.
Jan Lenaerts Weekend , Vergadering
De voorbereiding van het weekend komt nu stilaan toch op gang in de loop van deze dagen zal uw bestuurslid u misschien vragen om affiches te gaan hangen. Het word ook tijd om eens te vergaderen. Dat gaan we dan ook doen op dinsdag 15 september in spelewei . Op de agenda staan de volgende punten.

- verdeling kaarten
- affiches
- welke ploeg opstellen
- werkverdeling
- enz...

Trainingen
Tijdens de vakantie werd de boog wat minder strak gespannen en was er dan ook meer plaats voor spel. Nu we nog 6 weken van onze wedstrijd zijn verwijderd word het weer menens. Vanaf deze maand trainen we dan ook weer dinsdag en donderdag. Het is ook te hopen dat er wat meer volk komt opdagen. Er zijn leden die we na het BK niet meer gezien hebben, als deze leden verwachten in Merksplas opgesteld te staan zullen ze nog eens wat moeten laten zien.

GENSB Tornooi Momberg
Vrijdag,
Omstreeks 18.00 uur vertrokken we richting Momberg, Duitsland. Wanneer we na een ellenlange rit met vele files en auto-ongelukken goed en wel, 01.30 uur, onze plaats bereikten, werden we hartelijk onthaald door de plaatselijke organisatoren. Omwille van het late uur werden we direct naar de militaire kazerne van Neustadt geleid, waar alle deelnemende ploegen overnachtten.

Zaterdag,
Reeds vroeg uit de veren waren we klaar voor ontbijt en de weging van de ploegen. Rond de middag vond de start van de wedstrijd plaats. De zestien ploegen werden onderverdeeld in 2 poules waar we een verdienstelijke zesde plaats konden wegkaapten. 's Avonds was er een disco-avond voorzien voor jong en oud. Omstreeks 24.00 uur keerden we terug naar de legerbasis waar zich later nog een heuse opstoot plaatsvond tussen de Engelsen en de Nederlanders.

Zondag,
Na het ontbijt pakten we onze valiezen terug in en waren we klaar voor vertrek. We hadden nog een serieuze wandeling gemaakt, gegeten en de start bekeken van de regionale touwtrekwedstrijd keerden we vermoeid maar tevreden terug huiswaarts. SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken