Verslagen

Nieuwsbrief maart - Jan L

Dit is weeral de agenda van maart en zoals verwacht begint mijn inspiratie hier en daar wat op te geraken , het wordt dan ook tijd dat jullie (leden) ook eens wat artikeltjes binnenbrengen . In deze agenda gaan we even in op de nieuwe gemengde gewichtsklasse die momenteelwpe1.jpg (12570 bytes) wordt uitgetest tijdens de winterkompetitie . Verder gaan we even in op het principe waarop wij onze ploegen zullen samenstellen . Verder gaan we in op wat het bestuur beslist heeft . Als foto van de maand hebben we een leuke uit de krant . Chinese kinderen worden op hun hardheid getraind door touw te trekken in de sneeuw . En dan klagen ze hier over ne strenge trainer . Jan Lenaerts.

560 Kg Gemengd
Op het Provinciaal Comité van 6/2 jl. werd een nieuwe reeks boven het doopfond gehouden . De bedoeling van deze reeks is dat ze op termijn de zestallen heren , dames en jeugd gaat samenbrengen in één reeks . De reden ligt voor de hand . Te dikwijls zijn er te weinig ploegen om in deze reeksen afzonderlijk leuke wedstrijden te trekken en is het kiezen tussen een dubbele poule of het ter plaatse bijeenklutsen . De manier waarop geklutst word durft nog wel eens verschillen zodat een vaste lijn zich opdrong . De nieuwe klasse is gebaseerd op de -560 Kg Jeugd -18 , alle andere mogelijke combinaties worden hier ingepast . De ploegen mogen maximum 560 kg wegen en kan bestaan uit heren ,dames of Jeugd . Het aantal trekkers is echter beperkt door een maximum aan punten die elke trekker toebedeelt krijgt. Een heer opstellen betekent 16pt , een jongen -21 is 14pt , een jongen -18 is 12pt , een dame is ook 12pt en een meisje -18 is 10pt . Men kan hiermee de gekste combinaties opstellen zolang men niet over de 100pt komt.

Selectiecriteria
Zeker nu ikzelf terug aan het touw kom staan is het belangrijk dat de ploegen op objectieve en voor iedereen controleerbare wijze worden samengesteld .

Getrainde ploeg (C-leden)
- 75 % aanwezig
- De sterkst mogelijke combinatie

Recreanten (A + C leden)
- Aantal keren reserve
- percentage aanwezig
- andere gevoeligheden

2 getrainde na elkaar (C leden)
- Alle C leden opstellen
- de klasse waar we best scoren , de sterkst mogelijke ploeg
- overige C leden trekken in de andere klasse aangevuld met sterkste +75% leden die dubbel trekken

Bestuursvergadering
Op de bestuursvergadering werd vooral over feestjes gesproken nl. Het touwtrekfeestje , 10 jaar bestaan en het Belgisch kampioenschap . Verder werd er gepraat over het WK in Amerika. De C leden kunnen zich kandidaat stellen om met een andere ploeg mee te trekken . Zelf hebben we geen team. SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken