Verslagen

2e wintercompetitiedag bij Mertensmannen - Jan L

Op 25 februari gingen we met 17 kloeke touwtrekkers naar het tornooi van de Mertensmannen in Minderhout. In de voormiddag werd de 2e wintercompetitiedag afgewerkt beginnend bij de jeugd. Er waren opnieuw 6 deelnemende ploegen wat een aangename wedstrijd gaf. We wogen met 9 trekkers 30 kg te kort maar dat belette ons niet om goed te scoren. Enkel de zwaargewichten van janssens konden van ons 3 punten afsnoepen zodat we op een tweede plaats eindigde. In de tussenstand staan we nu met 19 punten gelijk met Mertensmannen. Enkel Janssens heeft 3 punten meer. In onze eigen klasse (GENSB) staan we momenteel 3 punten voor op onze dichtste concurrent "De Pony's". De damesploeg van janssens, waar Jill en Katrien aan uitlenen, begint ook goed te draaien. Zij eindigde zondag samen met de pony's op de 4 de plaats.

Na deze klasse was het de beurt aan de heren(???) We hadden een betere opkomst van onze leden zodat we dit keer konden aantreden met 6 frisse trekkers. Ook het gewichtsnadeel was minder dan we gewend zijn. Toch is het in deze klasse zoals verwacht nog moeilijk. Een gelijkspel tegen de Pony's en - belangrijker - ook tegen Mertensmannen 640 is toch een meer dan behoorlijk resultaat. In het 640 klassement betekent 7 punten achterstand op de voorlaatste toch stilletjes uitzichtloos. We zijn dus gedoemd een achterhoedegevecht te voeren met 720 ploegen als Reka en Pony's.

Voor diegenen die nog wat energie over hadden hebben we nadien nog met de recreanten heren mee gedaan. De grootste scherpte was er wel af en met jeugd tegen heren valt altijd wat tegen. We hebben hier nog eens laten zien dat we alleen mooi kunnen touwtrekken tegen technisch goede tegenstanders. Voor bult en beukwerk zijn onze jeugdleden te licht en te klein. SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken