Verslagen

Internationaal tornooi 10-jaar BTB - Kurt

Op het weekend van 25 en 26 mei was het zover. Het internationaal tornooi ging plaatsvinden op het domein van de Hoge Rielen. Dit was om het 1O-jarig bestaan van BTB te vieren en was tevens een test in verband met de organisatie van een internationaal tornooi. Dit met in het achterhoofd de organisatie van het GENSB-tornooi volgend jaar. Vrijdags werd er getrokken in 2 klassen namelijk de 600kg heren en de 680kg heren. Omdat de Jonas er niet was en ik moest gaan werken hadden we besloten niet mee te doen met de heren. Dus moest het voor ons 's zaterdags gaan gebeuren. Zaterdags werd er getrokken in 3 klassen namelijk 720kg heren, 560kg jeugd en 640kg heren. De jeugdklasse was eigenlijk een GENSB-klasse wat ervoor zorgde dat wij met 9 konden trekken. We waren met 13 jeugdtrekkers wat te veel was voor 1 ploeg. Daarom hebben de Jef en de Luc met de Combiploeg meegedaan en waren de Roel en den Bosch uitgeleend aan respectievelijk Eibergen en Oele.

De trekkers vertrokken om 7u aan de Glenn richting Kasterlee want ze moesten voor 8u gewogen zijn. Daarna volgde het ontbijt. Tegen dat zij aan het eten waren kwam ik uit mijn bed en ben ik naar daar gereden. Rond 10.15u was ik daar en moest ik die mannen gaan wakkerschudden want het was tijd dat ze zich gingen omkleden. Terwijl ze zich aan het omkleden waren kwam die brulaap van Stans-Oberdorf van zijn kloten maken dat wij zijn tent hadden ingepikt en hun materiaal hadden buitengezet. Daar was niets van waar want het enige dat zij hadden gezet was een karton met hunne naam op. Hun materiaal hadden ze nog ni bij. Dus zei jan voor de zwans dat we er "Berketrekkers" zouden bijzetten. Begon die daar nog harder van zijn kloten te maken en nog lelijker te kijken. Dat laatste zou aangeboren zijn nam schijnt. Toen die vent zijn Zwitserse kolere had uitgewerkt zijn we maar gaan opwarmen. We moesten nog rap zijn want ze gingen al beginnen met trekken.

Er waren 10 jeugdploegen in 1 reeks dus het zouden pittige partijtjes worden. De eerste 2 wedstrijden werden vrij makkelijk gewonnen tegen Mertensmannen 1 en combi. Toen kwamen 2 zware ploegen namelijk Janssens 1 en Mertensmannen 2 waar we telkens gelijk tegen trokken. Toen kwamen weer 4 makkelijkere ploegen waar we telkens van wonnen. Enkel de laatste wedstrijd tegen Stans-Oberdorf werd verloren. Nu waren de voorronden gedaan en waren de 4 voor de kruisfinale's bekend. ( Berketrekkers, Mertensmannen 2, Janssens 1 en Stans-Oberdorf). We verloren de tos en moesten beginen tegen Janssens 1. Na een hevige strijd moesten we het onderspit delven mede door vermoeidheid) Dan moesten we maar gaan strijden voor de 3de plaats tegen Mertensmannen. Waar we in de voorrondes gelijk trokken konden we nu geen antwoord geven op het gesleur van de Mertensmannen. Veel kwam door de vermoeidheid die begon mee te tellen. Een beetje teleurgesteld met de 4de plaats maar toch nog tevreden konden we ons omkleden. Als je dan bedenkt dan den Bart op 2 weken heeft leren ankeren moeten we toch chapeau zeggen op de manier waarop we de 4de plaats verdiend hebben. Een dikke proficiat voor iedereen ook diegene die met een andere ploeg meededen en ik zou zeggen doe zo voort SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken