Verslagen

Nieuwsbrief december - Kurt en Jonas

Het is weeral december en de Sint is voor sommige onder ons nog eens geweest . Dus wordt het hoogdringend tijd om nog eens een agenda te schrijven . Deze maand heb ik de hulp gekregen van de Jonas die het verslag voor zijn rekening heeft genomen .


Verslag Sportschow
Zaterdag 27 november vertrokken we met 6 jonge mensen en 1 oudere(de JAN) richting Brasschaat voor de generale repetitie . Ginder goed en wel aangekomen hebben we het materiaal uitgeladen en daarna het spel zo een beetje verkend . Na wat wachten was het onze toer om alles op te stellen en te oefenen. De eerste poging met de ganse ploeg mislukte want de haak aan het vast punt brak af . De 2de poging mislukte nog harder nu was het niet enkel de haak dat afbrak . Nee hoor , het nylonkoord brak en de vloer was gescheurd . Dus besloten ze dit maar af te schaffen voor `s zondags .Dus was het `s zondags enkel partijkes trekken. Na wat zwoegen en zweten was de repetitie afgelopen . Dan zijn we er eerst nog ne goeie gaan pakken alvorens we terug naar Merksplas zijn gebold .

touwtrekweekend1997Zondag 28 november dan ,de opkomst was al beter . We waren al met 8 jonge mensen en nog altijd diezelfde oude . Toen we in Brasschaat aankwamen stondhalf Brasschaat op zijn kop omdat er 3 bengels uit een koffer kwamen gekropen . Toen we onszelf eindelijk hadden omgekleed in de clubkleuren wilden we naar de anderen gaan kijken maar bleek het onze toer te zijn . Even snel 5 minuten demonstreren en dan naar de receptie . Na de receptie zijn we terug naar Merksplas gereden .Het is tof om eens mee te maken maar het plezantste was de receptie achteraf .


Verder
Verder zou ik het even willen hebben over de beslissingen van het bestuur . Er is overeengekomen dat er hout wordt gehaald om een trappensysteem te maken . Dit zou vooral in de winter zeer doeltreffend zijn want dan kan er binnen getraind worden . Verder wordt er nog een manier bedacht om het voorstel van de Jonas betreffende het een beetje op orde brengen van ons materiaal uit te werken . Verder is er beslist dat we volgend seizoen er terug staan als Berketrekkers en niet meer aansluiten bij de Hoekse Sleurders . Dit wil wel zeggen dat er toch wel 10 competitieleden moeten zijn . En dan wordt er vooral gehoopt op de jongeren . Over het feestje is er op de bestuursvergadering niets gezegd maar voorstellen zijn altijd welkom.


Er is nog wel beslist dat er nieuwe T-shirts komen . Deze zullen in de loop van de maand nog wel verschijnen . Er is beslist dat het le T-shirt gratis is voor alle leden . Van af het 2de zal er een klein bedrag betaald moeten worden . Dit bedrag is totnogtoe nog niet bepaald .

Als foto van de maand een van het touwtrekweekend van 1997.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken