Verslagen

Nieuwsbrief augustus - Jan L

Het Belgisch Kampioenschap is alweer voorbij, tijd dus voor een nabeschouwing . Verder geven we een verslag van het tornooi van HP-1600 . Tot slot geven we de tussenstand van de zomercompetitie . Als foto van de maand uiteraard het podium van de jeugdklasse op het BK.
Jan Lenaerts

Belgisch Kampioenschap
Een verslag maken van iets waar iedereen die dit leest aanwezig was is altijd moeilijk , podium jeugd belgisch kampioenschap toch ga ik het even proberen op basis van een aantal persoonlijke gedachte
> Een eerder verassend succes van onze jeugdploeg die hun 60 kg gewichtvoordeel op een hard terrein zagen verzilverd tegen een overmoedig fam. Janssens .
> In de gewichtsklassen kunnen we alleen in de lichtgewichten een vuist maken . Naar de toekomst moet
er gewerkt worden aan de vet/spier verhouding van onze leden .
> Het publiek was er wanneer we op onze neus gingen en was afwezig toen we scoorde .
> Over de afwezigheid van de (West) vlaamse ploegen is het laatste woord niet gezegt .
> We hebben winst noch verlies gemaakt maar we hebben ons goed geamuseerd.
> De organisatie was, dankzij de inzet van al onze leden , een voorbeeld voor andere.

verslag tornooi HP-1600
Het is niet de gewoonte in de agenda verslagen van gewone tornooien op te nemen . Voor HP-1600 nemen we graag een uitzondering . Hoewel we voor deze wedstrijd de recreanten speciaal hadden opgeroepen waren slecht 7 leden aanwezig . Geen probleem dan moesten we maar met één auto naar Wouw rijden . Ginder aangekomen schreven we ons in in de heren recreantenA waar we vierde werden . Maar we kwamen natuurlijk voor de fuif . Die was al begonnen tijdens de wedstrijd met optredens van een karnavalband . Na de wedstrijd werden er 2 optredens verzorgt door een beginnende coverband die varieerde van Rock and Roll klassiekers tot speedmetal versie’s van bekende nummers . Tussendoor werd de avond opgevuld met een DJ die muziek voor jong en minder jong draaide . Om 3 uur sloot de tap en zochten we ons een plaatsje op het podium waar we onze slaapzak uitrolde . ‘s Morgens werden we wakker van de tracktors die naast onze oren aan trekkertrek aan’t doen waren . Na nog even te blijven kijken gingen we richting Merksplas om in terugweg nog even in een vijver te duiken . Het was een geslaagt weekend.

Tussenstand Zomercompetitie (Laatste wedstrijddag 16/08)

Heren - 640
1e Merksplas      21pt
2e Janssens          20pt
     Mertensmannen 7pt
Heren - 600
1e Schranstrekkers  25pt
2e Janssens  22pt
3e Merksplas  19pt
     Galliërs  19pt
     Mertensmannen 15pt
 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken