Verslagen

Belgische Kampioenschap te Ravels - Kurt

Op Zondag 1 juli werd op het oefenterrein van TTV De Galliërs het Belgische Kampioenschap georganiseerd. Het was een organisatie van het provinciaal comité Antwerpen wat met zich meebracht dat we om 8u. reeds bijeenkwamen want we moesten helpen opstellen. Toen alles zowat op zijn plaats stond konden we gaan wegen. De weging gebeurde ineens voor heel de dag zodat het een heel tijdje duurde. Wij werden gewogen voor 3 klasse namelijk de GENSB klasse, de -560jeugd en de -600 heren.

In de voormiddag werd er getrokken in 3 klasse namelijk de GENSB klasse, de vrije klasse en de dames. Bij de GENSB klasse waren 4 ploegen ingeschreven, bij de vrije klasse jeugd en de dames elk 2 waardoor alles bijeen werd gepakt. Toen aan het licht kwam dat de GENSB en vrije klasse 1 klassement was schoot de Johan uit zijn kram(iets wat hij niet vaak doet) en dreigde met alles te stoppen. Toen kreeg den Dieleman het besef dat het inderdaad niet fair was om een ploeg van 650kg. Te laten trekken tegen een ploeg van 560kg. Nu hij was wakker geschud kwam hij met hangende pootjes terug en riep alle coaches bijeen. Daar vertelde hij dat ze voor de GENSB. En de vrije klasse een apart klassement gingen maken. Daar konden wij dan ook niet boos om zijn want zo kregen wij de kans om Belgisch kampioen te worden in de plaats van 3de worden. Met nog 4 wedstrijden te gaan moesten we van strategie veranderen. We gingen zoveel mogelijk punten pakken zonder ons dood te trekken. We pakten zo punten van Fam. Janssens dames en van de pony's. Deze laatste waren zich aan het doodtrekken geweest tegen de Fam. Janssens GENSB wetende dat ze automatisch in de kruisfinales zaten. In de kruisfinales werden wij geloot tegen de Galliërs waar we van wonnen. De andere Kruisfinale was spannender want ze gaven elkaar geen duimbreed toe. Uiteindelijk moesten de Pony's het onderspit delven mede door een tekort aan training. Wel waren de 2 ploegen aan het einde van hun Latijn wat ervoor zorgde dat zowel wij als Galliërs de wedstrijd wonnen. Het podium was bekend

1) BERKETREKKERS, 2)FAM. JANSSENS, 3) GALLIËRS

Bij de vrije klasse ging de tittel naar Fam. Janssens en bij de dames ging de tittel natuurlijk naar Sleurgrieten voor de fam. Janssens dames. De Mertensmannen hadden niet alles gegeven want ze hadden op de -560kg. Jeugd gewed. Daar waren 5 ploegen namelijk fam. Janssens, Mertensmannen, Galliërs, Pony`s en Berketrekkers. We wisten dat er een podiumplaats inzat en zouden ervoor gaan ook. De eerste trek tegen Mertensmannen konden we een voet aan de grond krijgen, de 2de tegen Galliërs werd gewonnen. De 3de werd na een slopende partij verloren en de laatste tegen de Pony`s werd gewonnen. Hierdoor kwamen we in de kruisfinales en moesten we tossen tegen wie we gingen trekken. We wilden het liefst tegen de fam. Janssens maar we verloren de toss. De Johan wou perse tegen Mertensmannen en zo kwam het uit dat we beide tevreden waren. We waren erop gebrand Janssens geen cadeaus te geven en dat hebben we ook niet gedaan. Na de wedstrijd waren die van fam. Janssens zo moe dat de Mertensmannen ermee gingen lopen terwijl ze in de voorrondes verloren hadden. Wijzelf pakten een 3de plaats tegen de Galliërs.

Nu was het bijna gedaan voor ons. Enkel de -600kg. Heren moesten we nog trekken. Hier waren maar 4 ploegen maar we schatten onze kansen niet hoog in. Er waren er immers al die voor de 3de maal meededen. De 1ste wedstrijd tegen Janssens werd verloren. De 2de tegen Mertensmannen trokken we gelijk en de 3de tegen de Galliërs verloren we nadat we in de 2de trekbeurt de laatste 10cm niet konden overtrekken. In de kruisfinales was de fut er bij de meeste ook uit en verloren we opnieuw van de galliërs. De trek om de 3de plaats was maar een formaliteit want we konden zelfs geen weerstand meer bieden tegen de Mertensmannen. Nu was het voor ons gedaan en was het wachten tot alles gedaan was want we moesten nog mee opruimen. Het was een geslaagde dag die ons veel heeft bijgeleerd op gebied van touwtrekken. Nu is ons volgende streefdoel een goed resultaat op het Internationaal tornooi in Eibergen en dan weer het GENSB tornooi waar onze prioriteit is om de eerste Belgische ploeg te worden. Volgend doel is dan het Europees kampioenschap. Tot zover het Belgische Kampioenschap.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken