Verslagen

Beker van Vlaanderen - Kurt

Zondag 30 september vertrokken we rond 9.30 u richting Hamme. Hier werd het touwtrektornooi gehouden voor de beker van Vlaanderen.

Beker van Vlaanderen 2001In de voormiddag werden de 6-tallen getrokken en de 600 kg klassen. In die laatste klasse deden wij ook mee. Omdat er maar drie ploegen waren hadden we twee keer een beker. Dewelke moest nog beslist worden. Het werd die van de derde plaats want verder dan een gelijkspel tegen de Pony's kwamen we niet. Dit was mede te wijten aan het feit dat we het bijna een volledige jeugdploeg was want ik was ziek en Jill had haar voet omgezwikt.

In de namiddag was het dan de beurt aan de jeugd GENSB en de 640 heren. We deden dan natuurlijk mee met de jeugd GENSB. Hier hebben we laten zien wat we op het EK niet konden want zowel fam. Janssens, Mertensmannen als Galliërs werden met weinig moeite over getrokken. Zo namen wij die grote beker van de eerste plaats mee naar Merksplas. Met op de tweede plaats de Mertensmannen en als derde Galliërs. Het was toch een beetje een verrassing om de fam. Janssens op de laatste plaats te zien. Maar de Galliërs hadden de eerste wedstrijd tegen fam. Janssens gelijk getrokken en de tweede werd gewonnen mede dankzij de supporters. Wij brachten hen naar de overwinning want Katrien en Kris Bosch deden met de Galliërs mee. Zo was iedereen gelukkig.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken