Verslagen

jaaroverzicht competitie 2007 - Ben

We begonnen dit jaar zoals elk ander jaar met de wintercompetitie maar ditmaal wel met een helemaal vernieuwde ploeg bij de jeugd. We trokken in de maneges van Wouwse Plantage (NL) en in Kalmthout. We pakten op 4 competitiedagen 80punten (een gemiddelde van 20 per wedstrijddag) dat is niet super maar we hadden ook niet anders verwacht met onze nieuwe jeugd, in het begin verliep het wat stroef omdat het bijna voor iedereen de eerste keer was dat ze wedstrijden gingen trekken en dat is toch altijd iets anders dan een training.

Op 1april begon de zomercompetitie voor ons, we hadden na de wintercompetitie goed en zwaar getraind en een aantal punten verbeterd waar we in de maneges te kort bij kwamen. En we kregen loon naar werken want in Ravels op het gras behaalden we 30/30. Dit was het begin voor een z驲 goede zomercompetitie want we behaalden 3x de eerste plaats (Ravels,Brecht en Retie deze wel gedeeld met de Boerekes). In Schijf (NL) werden we 2des achter de Mertensmannen met 27punten de eerste plaats in de competitie leek inzicht voor ons ?ploegske?.

Er stonden nog 2competitiedagen op het programma, maar deze waren niet verlopen zoals we in gedachten hadden gepland. 20mei in Pulderbos werd alles beslist, we behaalden maar 20punten en Boerekes alles op alles. We hadden nog nooit zoveel tegenslag gehad, we verloren na de 3de wedstrijd onze ankerman die de zwaarste van de ploeg was, we hadden 2 mannen die pas hersteld waren van griep en nog niet helemaal hersteld waren en op het einde zat iedereen dood dat we met 2man minder en een /- 140kg minder in het touw onze laatste wedstrijd moesten trekken.

De laatste competitie werd in ?s Gravenzande (NL) achter Rotterdam getrokken dat een eindje rijden was. Hier behaalden we ook 20punten maar dat was van niet veel belang meer, alles was al zo goed als beslist voor ons we moesten gewoon zorgen onze 2de plaats vast te houden en Boerekes waren ook al zeker van hun 1ste plaats het was echter alleen nog spannend voor de 3de plaats waar ze met 3ploegen nog voor konden strijden. En waar uiteindelijk de Powerrangers (Overbroek) het haalden voor Fam.Janssens (Retie) en Mertensmannen (Hoogstraten). We zijn blij en willen alle jonge touwtrekkers van ons bedanken voor dit goede jaar in de competitie.

Nu gaan we volop beginnen aan de voorbereiding voor het BK in augustus waar we onze titel graag zouden willen verlengen. Maar tussen de zware trainingen door zijn er nog leuke activiteiten gepland. In het begin van de maand is er een initiatie gegeven door Jan L. aan een paar basisscholen want we zijn nog altijd op zoek naar touwtrekkertjes (jongens/meisjes) om volgend jaar een leuke ploeg te bouwen. Ge﮴eresseerden zijn altijd welkom op de jeugdtrainingen ?s woensdag om 19u achter de Sporthal.


  - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken