Verslagen

Artikel Nieuwe Spetser Februari - Jan L

In de Spetser van januari hebben we al even aangehaald dat we dat we in deze Spetser iets dieper in zouden gaan op wat dit jaar in onze planning zo draait het lekker; comp 2003zit. Dat is natuurlijk nu nog niet helemaal te zeggen, maar een tipje van de sluier kunnen we al wel oplichten.

Competitie
Ook dit jaar werkt onze provincie samen met Zuid Nederland om een mooie competitie op poten te zetten. De meeste verenigingen in onze competitie zijn Internationaal georiënteerd en behoren op wereldschaal tot de middenmoot. Een topper is zeker Jagersrust die al enkele Europese medailles in de dames en de middengewicht heren klasse op haar palmares kan zetten.

Onze ploeg gaat dit jaar opnieuw om in de jeugd klasse mooi mee te draaien en in de 680kg combi klasse een podiumplaats te veroveren. In de jeugd hebben we enkele nieuwe aanwinsten die hun vuurdoop nog moeten krijgen, maar die op de training veel belovende dingen laten zien. Onze combi ploeg die vorig jaar 2de werd is nog compleet. Ze zijn ondertussen een jaartje ouder geworden en hebben daardoor ook wat meer ervaring.

Als je dit leest is de eerste manegedag in Wouw al achter de rug. Wil je ons dit voorjaar in Manege bezig zien kan dat nog op 8 febr in Wouw(nl) , 29 febr in Kalmthout en 21 Maart in Minderhout. Het grasgedeelte van de competitie dat over 6 dagen loopt start op 18 april in Berchem maar moet verder nog juist gepland worden. Wij zijn er klaar …. dat de regenwormen hun valhelm alvast maar zoeken.

GENSB Tornooi
Ook dit jaar zullen we meedoen aan het GENSB jeugdervaringstornooi. Dit is een tornooi waar beginnende maar ook meer ervaren touwtrekkers uit 8 Europese landen het tegen elkaar opnemen in een vriendschappelijk tornooi. Dat iedereen die daar naartoe gaat word opgesteld, in eigen of mixploeg, is één van de sterke punten. Een ander punt is zeker de enorme collegialiteit tussen de trekkers uit deze landen.

lachen naar het vogeltje; Gensb 2003Dit jaar gaat het GENSB opnieuw door in Canterbury. 5 jaar geleden hebben we daar al kennis kunnen maken met de voortreffelijke ontvangst op de universiteitscampus. De Berketrekkers doet dit jaar in samenwerking met het provinciale bestuur en vzw Vlaamse Traditionele Sporten een actie om nieuwe leden te werven. Zo zullen wij jongeren tussen 12 en 19 jaar de mogelijkheid geven om voor 75 euro “all in” mee te gaan en deel te nemen. De enige voorwaarde is om vooraf een tiental keren te komen trainen.

Internationaal
We hebben met de groep beslist om dit jaar niet deel te nemen aan het wereldkampioenschap voor clubs in Rochester Minesota (VS). De kostprijs die we zelf moeten dragen was de belangrijkste reden om niet te gaan. Wel zal oa. Katrien Verpoucke deelnemen aan het wereldkampioenschap met de Belgische selectie Dames. De ploeg zoek eerder een alternatief in een Internationaal tornooi in Stenungsund in Zweden. Dat is zeker een uitdaging daar we weten dat het veel gemakkelijker is om in Amerika punten te halen dan op dit tornooi.

Een ander internationaal tornooi is mogelijk dat van Vechtlust zijn in Muiden. Das een beetje voorbij Amsterdam, dus vlakbij, maar ze hebben de onzalige gedachte gehad om hun 25 jaar te vieren in de Belgische examenperiode. Dat is dus nog koffiedik kijken of we daar naartoe gaan. “School gaat voor” is een stelling die we altijd blijven huldigen. Touwtrekken kan je op je 60 nog ….. om naar school te gaan word het dan moeilijker.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken