Verslagen

2de dag van de wintercompetitie in Wouw - Kurt

Wederom vertrokken we rond half 10 want het was op dezelfde locatie als 14 dagen geleden.In minderhout moesten we er nog 2 met ne houteren kop meenemen en dan konden we verder.Nu hadden we voor de Gensb 6 leden en voor de heren ook maar de Johan en Katrien moesten de ploeg nog vervolledigen. Zo hadden we voor beide klasses 7 man en moest er telkens nog eentje gezocht worden.Voor de Gensb werd dat er eentje van Fam. Janssens en bij de heren werd dat er ene van ons jeugd. Combi in actie

De indeling was identiek aan de vorige keer met in de voormiddag de Gensb en in de namiddag de heren -600kg/combi en de -680kg.Dit keer waren Mertensmannen wel aanwezig en had Jagersrust een 2de ploeg bij zodat we met 8 ploegen in de Gensb-klasse zaten.En we hebben het bijlange zo slecht nog ni gedaan.De eerste drie wedstrijden tegen Fam. Janssens 2, Jagersrust 1 en Mix 4g7AW werden gewonnen.Dan tegen Fam. Janssens 1 die gewoonweg te sterk waren voor ons.Nu waren we halfweg en begonnen de tekens van vermoeidheid en zattigheid de kop op te steken.Dit vertaalde zich ook naar het touw want zowel tegen Mertensmannen als tegen Jagersrust 2 werd gelijk getrokken.En telkens werd de 1ste trek verloren.Gewoon omdat de ploeg niet agressief genoeg was.De trekkers zelf staken het op het kantvoordeel maar het was vooral hun laksheid dat hen nekte.De laatste wedstrijd was tegen de Vroeters die ook een maatje te groot bleken voor ons.Dit bracht ons op een totaal van 11 punten en dat resulteerde in een 4de plaats net als de vorige keer. Maar door de 3 leentrekkers die we al gebruikt hebben worden er 9 punten afgetrokken zodat we in het klassement naar de 5de plaats zakken. Indien we geen leentrekkers hadden nodig gehad hadden we nu op de 3de plaats gestaan.Dus roep ik al onze jeugd op om mee te gaan naar de wedstrijden zodat we alsnog die 3de plaats kunnen veroveren.

Nadat de Gensb gedaan was zijn we direct gaan wegen en met 7 heren en den Ben en de Peter wogen we net geen 680 kg.Ideaal.We begonnen met 6 ploegen in de Combi/-600 klasse en met 9 ploegen in de -680 kg klasse. Wij mochten beginnen tegen Vroeters C. waar we met berekend trekken en krachten sparend de 3 punten binnenhaalden.Die krachten gingen we nodig hebben in onze volgende wedstrijd tegen Fam. Janssens C. want de combiploeg van nu was grotendeels de -600kg ploeg van 14 dagen geleden.Hier moesten we nipt het hoofd buigen maar ze zullen niet zeggen dat we ze het niet behoorlijk lastig hebben gemaakt.Dan tegen Mertensmannen. Dit was de jeugdploeg die in de voormiddag met klappen en bonken de 3de plaats hadden veroverd.Bij de jeugd lukt dit maar tegen de herenploegen maakten ze geen schijn van kans.Het machtsverschil tussen de herenploegen en de jeugdploegen is momenteel nog te groot zodat we makkelijk hun klappen konden beantwoorden en eens zo hard konden terugslaan.Dan tegen de Modesten die nog steeds hun 9de man niet bij hadden.Tegen de volgende competitiedag zou dit wel het geval moeten zijn.We wisten dat we met controlerend trekken hen al het werk lieten doen zodat ze zichzelf moe maakten en dit lukt ook waardoor we beide trekken wonnen.De laatste wedstrijd tegen Fam. Janssens -600kg werd ook door ons gewonnen.

Hierdoor behaalden we weer een 2de plaats in het dagklassement en dit resulteert in een voorlopige 1ste plaats in de combiklasse.Deze 1ste plaats gaan we zo goed en kwaad mogelijk proberen te verdedigen maar het zal moeilijk zijn om Fam. Janssens C en Modesten achter ons te laten.Maar we gaan het proberen.

Tot zover de 2de competitiedag en tot de volgende.Liefst met zoveel mogelijk!!!


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken