Verslagen

3de dag van de wintercompetitie te Kalmthout - Kurt

Na een afwezigheid van een jaar of twee waren we weer te gast bij manege ruiterhof in Kalmthout..Rond half 11 arriveerden we daar en het eerste wat ons opviel was dat het lelijk koud was daarbinnen.Maar vernuft als wij zijn hadden wij toch direct de verwarming gevonden.Wij als ne zwerm bijen daar rond natuurlijk.De andere ploegen snapten het niet zo goed want die verwarming hing boven den toog en wij zijn normaal ni echt de doorsnee tooghangers.Maar als ze soep serveren aan die toog laten zelfs wij ons verleiden om dicht bij den toog te gaan staan. Dan maar direct een dozijn soepkes bestelt.Dit diende als opwarming voor het touwtrekken.

Zo rond 12 uur was onze eerste soep op en konden we beginnen aan de Gensb-klasse.Hier waren we wederom met 8 ploegen wat zorgde voor een plezante reeks.We begonnen sterk met een gelijkspel tegen Fam. Janssens 2.De eerste trek werd verloren(toch nog ni goed opgewarmd denk) maar de tweede werd gewonnen.Dan moesten we tegen de Antwerp Warriors. Hiertegen wonnen we maar het was niet zonder veel moeite.Doordat we bleven werken bleef de druk hoog en moesten zo op den duur wel begeven maar als je dit niet blijft doen heb je tegen zo’n ploeg veel kans om te verliezen. De volgende wedstrijd was tegen de Vroeters.Hiervan wisten we dat we niet bij machte waren om hen te verslaan en daarom was het de opdracht om mooi in houding te trekken en de blokhouding te oefenen.Wat ze ook probeerden maar wat niet makkelijk was door het overwicht van de Vroeters.De volgende wedstrijd was tegen het mixteam waar we ook tegen wonnen.

Toen volgde de strijd der titanen tussen de Vroeters en Fam. Janssens 1.De eerste trek ging naar Fam. Janssens maar de 2de trek was voor de Vroeters.Tegen de volgende competitie zal Fam. Janssens de ploeg wel versterken nu ze ondervonden hebben dat ze te kloppen zijn.Ons restte dan nog 3 wedstrijden tegen respectievelijk Jagersrust 2, Fam. Janssens 1 en Jagersrust 1.Tegen de 2 ploegen van Jagersrust konden we nog een mooie wedstrijd trekken maar tegen Fam.Janssens 1 was zelfs dat niet het geval.Dit kwam doordat ze het nodig vonden om hun overmacht wat uit te spelen.Eerst 2 meter geven dan 3 terugpakken.Dan weer 3 meter geven en ga zo maar voort.Het kan misschien plezant zijn voor hen maar ik verzeker u dat dit zo niet is voor de andere ploegen.Als we dat allemaal zo gaan doen krijgen we binnen de kortste keren geen mooie wedstrijden meer maar rukpartijen zoals we die in de namiddag zagen bij de ploegenrecreanten.Direct na de Gensb begonnen de -600kg/combi en de -680kg/vrij .

In de -600kg/combi waren er 8 ploegen waarvan 3 van de Fam. Janssens.De 600 ploeg van Fam. Janssens was weer oud-standing en won alles wat er te winnen viel.Modesten konden nu 9 man opstellen.Hierdoor moesten ook wij het onderspit delven tegen de mannen in’t paars.Niet dat we ons zo maar gewonnen gaven want ze waren toch wel tot het uiterste moeten gaan tegen ons.Maar bij ons stond er een 10 jarige bij in en die kunt ge nog niet helemaal vergelijken met een heer.Het begint ze, maar toch.Voor de rest wonnen we alles zij het niet zonder slag of stoot.Zeker de combi ploeg van Fam. Janssens bood zeer goed weerwerk.In deze ploeg deed Ben Van Hasselt mee en hij was niet van plan te verliezen maar heeft het toch gedaan.Katrien deed dan weer mee met de dames van Fam. Janssens.Doordat dit een volledige damesploeg was moesten de andere ploegen er 2 man uitlaten maar zelfs met 2 man meer konden ze nog niet veel punten halen.Alleszins van ons geen.

Hierdoor behaalden we een 3de plaats in het dagklassement en een tweede in de combiklasse.Hier staan we nog steeds op de eerste plaats maar worden beetje bij beetje ingelopen door de Modesten en tegen dat de competitie gedaan is zal ook Fam. Janssens meestrijden voor deze titel.Eerst moeten ze hun titel in de -600kg klasse veilig stellen en dan kunnen ze voor de andere titel gaan.Dat is het voordeel van zo een grote kern te hebben.

Tot zover de 3de dag van de wintercompetitie en de 1ste op Belgische bodem.Op naar de volgende binnen 14 dagen in de Blauwbossen in Minderhout. SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken