Verslagen

4de competitiedag - Kurt

Weeral een competitiedag en deze keer was het niet ver van ons bed namelijk in Minderhout.Het tornooi was een organisatie van de Mertensmannen en vond plaats in de blauwbossen.Meteen was dit ook de afsluiter van de wintercompetitie dus vanaf nu is het terug in open air .We hadden om 10 uur afgesproken en omdat ik zelden op tijd kom was het toch al kwart na tegen dat we vertrokken.Maar zoals gewoonlijk waren we weer als eerste daar en natuurlijk weer veel te vroeg.Doordat ik binnendoor was gereden moest ik ook nog eens 10 minuten op de Jan en de rest wachtten.Maar blijkbaar was ik onderweg de deur van de remork verloren.We zijn nog teruggereden om te gaan zien maar helaas; ze had het hazenpad al gekozen.Wat wilt ge met zo nen brute chauffeur.Maar geen nood er was gene enkele schoen overboord gegaan.

Eens binnen viel meteen op dat het buiten veel beter te vertoeven was want in de manege was het niks te warm. Maar het touwtrekken ging binnen door willen of niet.Bij de Gensb hadden we van keer is veel volk bij want buiten het feit dat we er zelf 9 hadden opgesteld hebben we de Ben en Katrien nog uitgeleend aan de Fam. Janssens.Den Ben deed mee met Fam. Janssens 1 en Katrien met Fam. Janssens 2.We begonnen tegen Jagersrust 2.Dit was een bijna volledige damesploeg maar dan wel dames van ouder dan 20 jaar.Dus was het ook niet verwonderlijk dat we hiertegen verloren.Dan was jagersrust 1 aan de beurt.Hiertegen konden we een gelijkspel behalen.De eerste trek was voor ons maar in de tweede moesten we het onderspit delven.De volgende wedstrijd was tegen Fam. Janssens 1.Hoewel ze niet op hun sterkste stonden opgesteld waren we toch niet bij machtte om hen te kloppen.De volgende tegenstander was het mixteam.Dit was een verzameling van Galliërs en Antwerp Warriors.Hier konden we van winnen zij het met veel moeite.De volgende twee wedstrijden tegen mertensmannen en vroeters werden telkens verloren maar de laatste wedstrijd tegen Fam. Janssens 2 wonnen we weer zodat we al winnend afsloten met een gedeelde 5de plaats samen met Jagersrust 1.

Direct na de jeugd gingen we van start met de heren.En omdat er maar 12 ploegen waren werd het allemaal samen gepakt.De 1ste wedstrijd was tegen Jagersrust vrij en daar konden we niets tegen inbrengen.De 2de wedstrijd was er een op het scherpst van de snee. Zoals steeds waren het wij tegen de Modesten die elkaar het leven zuur maakten.Nadat we de eerste 2 tornooien hadden gewonnen van hen hadden ze er vorig tornooi hun 9de man erbij gekregen en dat is toch een verschil.Maar bij ons waren Ben en Peter in de plaats van Jill en Bram gekomen wat ook een krachtstoename betekend.We wisten dat we het rustig aan moesten doen en onze manier van touwtrekken moesten behouden wilden we winnen.Het was een trek met veel kreunen en afzien maar hij werd wel gewonnen door ons.Nu weten we dat ze ook met 9 man te kloppen zijn.Nog aan het bekomen van deze zware inspanning kregen we te horen dat we binnen de 3 minuten tegen Fam. Janssens -600kg moesten trekken.De meeste waren nog niet genoeg hersteld en zodoende konden we niet veel weerwerk bieden.De volgende wedstrijd was tegen Mertensmannen -600kg waar we van wonnen net als tegen de Vroeters.

Dan was Mertensmannen -680kg aan de beurt.Het was wederom een pittige wedstrijd net als tegen de Modesten maar nu moesten we nipt het onderspit delven.Vooral de 2de trek hadden we eigenlijk moeten winnen.Als we voortaan beter naar de coach luisteren dan gaat dat.Dan waren de Galliërs aan de beurt.Hiertegen moesten we winnen want de Modesten hadden hier ook van gewonnen en omdat alles samen was gepakt werden de punten verrekend.Hier wonnen we ook van net als van Jagersrust -600kg en de Antwerp Warriors.Dan moesten we tegen Fam. Janssens -680kg waartegen weer niets in te brengen was.Ze doen met ons wat ze willen.Best frustrerend maar ja; niet van wakker liggen.Afsluiten deden we al winnend en dat was van de dames van de Fam. Janssens.Zo zat deze competitiedag er ook weeral op maar ondanks de winst tegen de Modesten gaan we geen stap vooruit in het eindklassement want de Modesten wonnen van de Mertensmannen -680kg zodat hun verliesbeurt tegen ons teniet werd gedaan.

Tot zover de wintercompetitie en op naar het gras.Dat zal binnen 3 weken zijn.Tot dan. SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken