Verslagen

Verslag competitiedag 's Gravezande (3 juni) - Peter

Voor de laatste keer dit jaar vertrokken we naar een competitiedag. Ditmaal was het ver rijden, waardoor Ben niet mee ging. Geen é©® van de chauffeurs wist de weg naar ?s Gravezande. Dus hadden we aan Jan gevraagd om voor te rijden. We kwamen al goed optijd aan en mochten direct al proefwegen. Dit maal was Wouter Deboel er nog is bij, en we hebben hem ineens de kans gegeven om zich te bewijzen, hij heeft mijn plaats in de ploeg ingenomen, ik heb met de jonge ploeg van Fam. Janssens meegetrokken. Op de weegschaal wogen ze met negen 550 kilo, veel overschot dus als je weet dat je 570 mag wegen. Maar zo kreeg iedereen zen kans om te trekken. We hadden immers een tweede plaats te verdedigen.

Ze begonnen tegen Fam. Janssens. Die hadden een derde plaats te verdedigen en stelde hun sterktste ploeg op. De eerste trek werd verloren, en hoe, iedereen stond wat te slapen en ws grandioos te laat. Maarten schudde ze wat wakker tijdens de rust en de tweede trek werd wel gewonnen na een lang gevecht. De tweede wedstrijd was tegen competitieleider boerekes, deze twee trekken werden verloren, langs deze weg feliciteren we boerekes ook met hun 1e plaats in het algemeen klassement! De derde wedstrijd van de dag was tegen Mertensmannen, deze waren in strijd voor de derde plaats dus konden ze geen puntenverlies veroorloven. We verloren twee trekken, al lag dit vooral aan onszelf, twee keer waren we veel te laat in de start. En op zo?n veld was dat dodelijk. Na mertensmannen kregen we rust.

Na de rust kregen we het Mixteam voorgeschoteld. Deze bestond uit zeven man, waaronder twee heren van Mertensmannen. Het was een raar zicht zo twee heren in een jeugdreeks. En deze ploeg was in staat om de hele strijd voor de derde plaats doorheen te gooien. De eerste trek tegen het mixteam werd verloren, tegen de lange halen van dit team was geen beginnen aan. In de tweede trek werd er op een vele hogere druk getrokken waardoor de lange halen van het mixteam er niet meer doorkwamen en werd er gewonnen. Weer een gelijkspel dus.
De volgende wedstrijd was tegen de Fam. Janssens waar ik in meedeed. Dit zou niet zo?n moeilijke opgave mogen zijn. Maar er gebeurde iets vreemd. Men nam 3.5 meter en ineens liet men los, men dacht dat men al gewonnen had, doordat in de baan ernaast afgefloten werd. Dus konden kon Janssens terug vier meter nemen. En moesten we eigenlijk terug vanuit de beginpositie starten. Maar er werd wel tweemaal gewonnen. Een beetje geluk mag ook wel. De laatste wedstrijd was tegen powerrangers. Deze waren ook in de strijd verwikkeld voor de derde plaats en konden dus ook geen punterverlies permitteren. Het beloofde dus een harde strijd te worden. En dat werd het ook, na twee verschrikkelijk lange trekken werden toch de drie punten behaald.

Na de wedstrijden werd er meteen een prijsuitreiking gedaan. Eerst werd er nog een samenvatting van het seizoen gegeven door Jan, en dan konden de ploegen hun prijs gaan halen. 1e werd TTV De Boerekes, 2e TTV De Berketrekkers, 3e TTV De Powerrangers. Na het in ontvangst nemen van de beker, mochten we op het podium gaan staan, de nodige foto?s werden genomen, en de felicitaties uitgedeeld.

Na de jeugdreeks reed iedereen buiten ik en Jonny naar huis, de ene om te gaan tractor rijden, de ander om bij zen vriendinneke te kunne zijn. Deze moeten misschien is nadenken over de term ploegsport?

Proficiat aan heel de jeugdploeg, met een vooropgestelde top-5 plaats zijn de verwachtingen van dit seizoen goed ingevuld. Knap gedaan!!

Nu verder trainen want de belangrijkste wedstrijden moeten eigenlijk nog komen, we gaan proberen een mooie prestatie neer te zetten op het BK, en het Gensb??

Tot op de training

Peter


  - uitslagen Verslag competitiedag 's Gravezande (3 juni) - tussenstand competitie antwerpen - Fotoalbum (extern)SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken