Verslagen

6de competitiedag te Deurne - Kurt

Met 12 touwtrekkers waren we present om naar Deurne te rijden.Er waren er nog 2 bij maar die trokken ni mee.De een ging scheidsrechteren en de andere zat op de jurywagen.Eigenlijk hadden we touwtrekkers te weinig bij maar dat probleem zouden we wel op kunnen lossen.

Wetende dat we bij de jeugd WEERAL met leentrekkers moesten trekken werd daar niet op een schitterend resultaat gerekend.We hoopten meer te kunnen winnen dan enkel tegen de Antwerp Warriors maar op de weegschaal kelderde dat beetje hoop toch nog.We wogen immers met 8 man bloot aan de haak 525kg terwijl we anders met 9 trekkers amper aan dat gewicht komen.De twee die met ons meededen waren niet van de minste want ze stonden normaal in Jagersrust 1.Maar doordat deze ploeg niet voltallig was konden wij hen lenen. De eerste wedstrijd was tegen Jagersrust 2 waar we vrij makkelijk van wonnen.Dit verwonderde ons toch wel een beetje aangezien deze ploeg bestond uit 7 volwassen dames.De 2de wedstrijd was tegen Fam. Janssens 2 waar we ook tegen wonnen.Dit was de damesploeg met hier en daar een jongen bij in.Dan volgde de wedstrijd tegen Antwerp Warriors.Ook hier hadden we weinig tot geen moeite mee.De laatste wedstrijd van de jeugd was deze tegen Fam. Janssens 1.Deze ploeg had elke competitiedag al gewonnen en vorige wedstrijddag hun eerste verliespunten geleden.We dachten dat daar niets tegen te doen was maar niets was minder waar want de 1ste trek werd door ons gewonnen.Bij de 2de trek stond den Dré naast de kant en dat scheelde toch een heel pak waardoor Fam. combiJanssens deze trek ook wonnen.Niet getreurd want nu deelden we samen met Fam. Janssens 1 de 1ste plaats .Dit terwijl we op andere wedstrijddagen steeds tevreden moesten zijn met een 4de/5de plaats.

Bij de -680kg/vrije klasse ging de overwinning naar Jagersrust vrij gevolgd door Fam. Janssens -680.In het begin van de competitie waren de rollen omgekeerd maar nu Jagersrust terug aan het trainen is word het verschil weer zichtbaar.Op de 3de plaats volgde Galliërs die Noormannen achter zich lieten.Bij de Noormannen deed onze goeie vriend Johan mee.Het rijtje werd afgesloten door Fam. Janssens Vrij en Versieck die gelijk trokken tegen elkaar.Bij deze Fam. Janssens vrij deden Erik, Jan L. en Bart mee.

Rond 2 uur ging de combi/-600kg van start.Door het uitvallen van Ewald (zo ziek als nen hond) moest er een jeugd meer meedoen bij de heren.We begonnen sterk door een overwinning tegen Fam. Janssens Combi(Dames)Hier deden 2 dames van ons mee namelijk Katrien en Dorien.Eigenlijk was het bijna een volledige damesploeg enkel deed hun janneke aan zakbiljart en niet aan flapgekrab.Dus om in regel te zijn werd deze ploeg ook maar combi genoemd.De volgende wedstrijd tegen Modesten werd eveneens gewonnen.De Modesten konden ook dit keer niet op hun voltallige herenploeg rekenen en dat was te merken.De volgende wedstrijd was tegen Jagersrust Combi die we ook winnend afsloten.Dan volgde onze eerste verlieswedstrijd tegen Fam. Janssens Combi.Eigenlijk was dit de -680kg ploeg maar doordat men beslist had deze klasse naar de voormiddag te brengen konden ze hier ook aantreden met hun zwaar geschut.Dan volgden Antwerp Warriors waar we ook van wonnen.Nu kregen we 3 minuten maar omdat we niet echt moe waren en het zo maar triestig weer was om nog 3 minuten extra te wachten hebben we maar ineens doorgetrokken.

Het was tegen Jagersrust -600kg.Deze ploeg stond beresterk en had al een punt afgesnoept van Fam. Janssens Combi.Tegen deze machine konden we ook niet veel meer doen dan blokken en afgeven.De laatste trek van de dag was tegen Fam. Janssens -600kg.Door het uitvallen van de Fifi waren ze nog maar met 8 maar sportief als wij zijn hebben we ook maar met 8 getrokken.Onze onderlinge duels waren al een paar keer spannend geweest maar we hadden nog nooit van hen kunnen winnen.Maar ooit moest het er van komen en vandaag was het ooit.Dit hadden zowel wij als zij niet verwacht want de 2 de trek waren ook zij supergemotiveerd.Ook dient gezegd te worden dat er enige vorm van kantvoordeel was want het was aan de ene kant een stuk vettiger.Hierdoor mondde ons duel uit in een puntendeling.Dit puntje leverde ons de 3de plaats op achter Jagersrust -600kg en Fam. Janssens Combi.Op de 4de plaats eindigden Jagersrust Combi gevolgd door Fam. Janssens -600kg; Modesten, Fam. Janssens dames en Antwerp Warriors.Dit was het dan al weer voor de competitiedag en tot de volgende keer in Retie.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken