Verslagen

Meifeesten Wuustwezel - Jan Matthé

Op zaterdag 1 mei zijn we nog eens gaan touwtrekken. We zijn die dag afgezakt naar Wuustwezel waar het de meifeesten waren. Het touwtrekken werd georganiseerd door de zeeltrekkers van ’t Brouwershuis. Het was dan ook een recreantenwedstrijd. Het aantal deelnemende ploegen was niet zo groot, maar de sfeer zat er vanaf het begin dik in.

De wedstrijden die we moesten trekken tegen die enkele ploegen waren zeker zwaar genoeg. De tegenstand deed er echter alles aan om het zo moeilijk mogelijk te maken zoals bv. Eens gaan zitten als ze het niet meer aankonden. Maar dat hielp dan meestal ook niet en toch hebben we er een paar puntjes laten liggen zodat we pas als tweede aankwamen in de einduitslag. Die enkele puntjes waren vooral te wijten aan het enorme kantsvoordeel die mens zijne hof waar over de tuinpad heen moesten trekken.

Als eerste kwam De Zachten Berm uit de bus, als tweede dus de Saterday Gang (recreantenploeg van de Berketrekkers) en als derde kwam het Brouwershuis zelf. Er waren natuurlijk ook nog twee damesploegen van de partij. De Mookerinnekes wonnen van de Schrale Berries en zo was ook dit klassement bekend.

Het Brouwershuis had natuurlijk ook weer heel schoon prijzen voorzien voor ons en de andere ploegen. Zo kreeg elke ploeg een slagroomtaart. De meeste ploegen aten die dan ook netjes op zodat er niet gemorst werd, behalve één ploeg moest er weer mee beginnen gooien. Wie anders dan de Mookerinnekes kon die ploeg zijn. Die ploeg moest er dan ook aan geloven, was de niet minder dan de eigenste Saterday Gang, maar de Mookerinnekes hadden zich toch niet goed voorbereid op een tegenaanval. Nu wilde da juist lukken dat ik nog een bus shampoo bij had en den Bart nog een fles water wat wel goed uitkwam voor ons. Zo ontstond er een gevecht tussen de Mookerinnekes en de Berkes met slagroomtaart, shampoo en water. Waar wij natuurlijk de bovenhand in hadden he, zoals gewoonlijk.

Zo zat de dag er weer op en konden we terug naar onze vertrouwde omgeving: Café De Glenn te Merksplas.

Jan Matthé


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken