Verslagen

Open Kempisch Kampioenschap voor Recreanten - Kurt

Vrijdag 7 mei, eindelijk nog eens een recreantentornooi. Ditmaal was het in Retie te doen op de terreinen van Fam. Janssens. We waren met 15 waarvan velen jeugd. Het was eigenlijk de bedoeling om de jeugd bij de heren in te passen maar door de overschot aan volk konden we zelfs 2 ploegen maken. Enkele oud leden waren onder impuls van Jan Matthe ook aanwezig. Ditmaal was het enkel familie van de Jan dat erbij was maar ik ben zeker dat hij nog voor enkele recreatieve trekkers gaat zorgen.

Iets over kwart na 7 vertrokken we dan richting Retie. Ik moest eerst nog gaan tanken maar wist de weg zodat de rest al doorreed. Eenmaal daar aangekomen was het al aardig druk waardoor ik den jeep op de wei moest parkeren. Zo gezegd zo gedaan ware het niet dat ik me iets misrekend had met de breedte van het spoor met als gevolg knots in de sloot. Nu stond ik daar. Maar snel de remork afgepikt en met de hulp van Jill, Jan Draayers, Nonkel Wim (Janssens) en de 4x4 was ik er even snel uit als erin. Later hebben ze er wel boomkes gezet om aan te geven hoe breed het spoor was. Maar geen ramp, we waren er geraakt en nog op tijd ook. Eenmaal op het terrein werd er direct al het een en ander duidelijk namelijk:

1.Dat de wedstrijden zwaar gingen worden.
2.Dat de tent eigenlijk te klein was.
3.Dat we nog regen gingen krijgen.

De tent bleek van binnen nog een stuk kleiner dan dat we verwacht hadden waardoor het wringen was naar de inschrijvingstafel. Eens we daar geraakt waren bleken het de bonnekes te zijn en moesten we aan de andere kant van de tent zijn voor de inschrijvingen. Maar ook daar zijn we geraakt.

Sgof 1 werd de jeugdploeg en Sgof 2 de herenploeg. Voor diegene die het nog altijd niet weten Sgof betekent Saturday Gang On Friday. Sgof 1 moest 5 keer trekken en begonnen met een overwinning tegen KLJ Ten Aard. De tweede wedstrijd was tegen Antwerp Warriors. De 1ste trek werd zonder veel problemen gewonnen maar de 2de trek was een ander paar mouwen. Eerst 3 meter gewonnen maar toen zetten de Antwerp Warriors een tegenaanval in en daar konden we niet op antwoorden met als gevolg 1-1. Knap hoe de Antwerp Warriors onze aanval remonteerden. De volgende drie wedstrijden tegen Mookers,café de Valk en werden verloren. Dit leverde ons een gedeelde 3de plaats op wat op zich niet slecht is.

Bij Sgof 2 stonden er 8 ploegen in de reeks. De ploeg bestond uit Jan Boens,Ewald,Jan M,Davy M,Dirk M en Bart als anker. Zij moesten in hun reeks enkel Oud-strijders laten voorgaan wat resulteerde in een plaats in de kruisfinales. Luc Alloo was ook van de partij en heeft enkele korte interviews gedaan met enkele trekkers van verschillende ploegen. Bij ons was Dirk Matthe de dupe. Hij probeerde het nog naar de coach door te schuiven maar daar trapte Luc niet in. Ik denk dat hij een eigentijdse reportage kwam maken voor sportweekend. Daar heeft hij een rubriekje waar hij met zijn eigen kijk en manier van doen de sporten voorstelt. Maar toen hij ook helemaal doorweekt was vertrok hij maar zodat we rustig verder konden trekken. In de kruisfinales nam Sgof 2 het op tegen Schiphol. Na een spannende 1ste trek waarin het geen 5 centimeter meer scheelde moesten ze toch de meerdere erkennen in Schiphol. In de 2de trek was het geloof weg en had Schiphol nog weinig moeite met onze ploeg want de anker moest zelfs nog niet meetrekken. In de Andere partij ging de overwinning naar Oud-strijders en dit ten koste van Versieck. De wedstrijd om de 3de plaats werd zonder al te veel moeite gewonnen door Sgof en de strijd om de 1ste plaats werd beslecht in het nadeel van Schiphol. De overwinning was voor de Oud-strijders.

Nu het touwtrekgedeelte gedaan was kon het feestje beginnen. Iedereen spurtte richting tent om zich toch maar wat te kunnen verwarmen, hun natte kleren uit te trekken en de grootste dorst al wat te lessen. Eveneens kon “the fight of the night” beginnen. Dit was een gevecht op eieren,shampoo en slagroom??? Tussen Mookerinnekes en Berketrekkers. Toen dit gevecht afgelopen was en de bussen slagroom leeg,kon men beginnen met de prijsuitreiking. In plaats van een beker was hier geopteerd voor een geldprijs met wat prularia. Zo hadden wij 8 handvegers en 8 snoeischaren als prijs. Het is eens wat anders. Ik denk dat iedereen zich geamuseerd heeft ondanks dat het slechte weer roer in het eten gooide. Maar daar kunnen we weinig aan doen hé. Ik hoop dat de oude garde nu de smaak terug te pakken heeft en dat we hen meer gaan zien op recreantentornooien en misschien ooit nog terug in de competitie.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken