Verslagen

7de competitiedag te Retie - Kurt

Na het recreantentornooi op vrijdag was het nu tijd voor het echte werk. En daar gingen de getrainden voor zorgen. Zonder die zeepsmoel van ne Luc Alloo da in de weg liep (al maar goe). We waren deze keer niet echt talrijk maar met onze 13 trekkers en treksters zouden we onze plan wel trekken.

In de Gensb waren er 7 ploegen ingeschreven. Maar de Vroeters heeft voor de 3de keer op rij verstek laten gaan. Hierdoor zakken ze van de 2de naar de 5de plaats. Ook Jagersrust 1 valt terug van de 3de naar de 4de plaats doordat ze voor de 2de keer verstek gaven. Maar desondanks toch 6 Gensb-ploegen. Wij hadden Jeffrey geleend van Jagersrust en wogen met z’n achten ongeveer 5 kg te weinig. Terwijl we dit anders met 9 wegen. Maar ook met 8 moesten we iets kunnen winnen. De eerste wedstrijd was meteen een van het scherpst op de snee want we stonden tegenover Mertensmannen. Ondanks het feit dat ze bijna niet trainen en nog maar op 3 competitiedagen aanwezig waren was het een tegenstander die we niet mochten onderschatten. Maar door gecontroleerd te trekken wonnen we deze partij eigenlijk redelijk vlotjes. De volgende wedstrijd was er weer een van het scherp van de snee namelijk tegen Fam. Janssens 1. Ook hier werd van gewonnen. Eigenlijk verraste dat ons toch een beetje want deze ploeg is al zeker van de titel maar op je eigen tornooi wil je toch altijd winnen. De volgende partij was tegen Antwerp Warriors en werd makkelijk gewonnen.

Jeugd gaat voor de tweede plaats
Dit kwam doordat we hen de kans niet gaven zich vast te zetten. Anders is dit een heel moeilijke ploeg om tegen te trekken. Toen volgde Jagersrust. Deze ploeg stond voor ons in de competitie. Daarom was het aan ons om aan te vallen. Ging het dan was het goed gedaan; ging het niet dan was het goed geprobeerd. Maar ook van hen werd gewonnen. Nu moesten we enkel nog tegen Fam. Janssens 2. We hadden al gezien dat Antwerp Warriors had gewonnen van deze ploeg en dat gaf ons wel wat goede moed maar overmoed schaadt zegt men wel eens. Nu hadden we de kans om de dagoverwinning te grijpen en dat gingen we niet laten afpakken door Fam. Janssens 2. Uiterst geconcentreerd verschenen we aan het touw. De start was goed en de machine begon in een keer te lopen. Daar was geen houden meer aan en zowel de eerste als de tweede trek werden gewonnen. De dagoverwinning was een feit. Na de gedeelde dagoverwinning in Deurne nu eindelijk alleen. En dat in het hol van de leeuw. Op de 2de plaats eindigden Mertensmannen en Fam. Janssens 1 gevolgd door Jagersrust. Hierdoor springen we in het klassement over Jagersrust naar de 2de plaats. Het allerminste wat ik kan zeggen over onze jeugd is dat ze gaandeweg de competitie naar hun vormpeil gegroeid zijn. Indien we de volgende 3 competitiedagen niet meer te veel leentrekkers nodig hebben kunnen we proberen de 2de plaats binnen te halen. Wetende dat dit zeer moeilijk zal zijn.

In het namiddagprogramma waren er 9 ploegen aanwezig waarvan er 3 ploegen bijwaren van Fam. Janssens. Ze waren zowel in de Dames; Combi als de -600kg klasse vertegenwoordigt. De -600 kg en de Combi waren aan elkaar gewaagd wat ook resulteerde in een gelijke trek in het onderlinge duel. Hierdoor deelden ze ook de 1ste plaats. Dan volgde Jagersrust combi. Tegen deze 3 ploegen konden we goed weerwerk bieden maar kwamen toch nog te kort. Fam. Janssens Combi had het daarentegen niet makkelijk tegen ons. Ook Jagersrust Combi had de 1ste trek veel moeite. De 2de trek opteerden ze dan ook maar om met 1 grote ruk ons uit ons putje te krijgen wat ook lukte. De 4de plaats werd ook gedeeld. Namelijk door ons en Jagersrust -600kg. Volgens mij hadden we, met een coach naast de ploeg, de 3 punten kunnen pakken tegen Jagersrust -600kg. Maar dat zullen we nooit weten zeker.

De overige wedstrijden wonnen we maar de andere ploegen trokken onderling nog enkele trekken gelijk waardoor er dan nog 3 ploegen volgden met evenveel punten: Fam. Janssens dames(knap van hen)Vroeters en Modesten. Deze laatsten zijn hun vormpeil wat kwijt want konden nu zelfs niet meer met 9 stempelen. De Antwerp Warriors sloten de rij af. Hierin deden ook nog 3 Berketrekkers mee namelijk Jan Bos, Jan Draayers en Steven.

Deze competitiedag liepen we weeral uit op Modesten en lijkt hun bedreiging voorbij maar Fam. Janssens Combi nadert tot op 27 punten. Tegen het einde van de competitie kan dit nog wel eens zeer spannend worden. Des te beter. De rest zien we volgend weekend weeral op het tornooi van de Modesten.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken