Verslagen

8ste competitiedag te Brecht - Kurt en Ewald

Vrijdag vat, zaterdag bal en zondag veel te warm.Zo begonnen we aan de 8ste competitiedag.Wat dus garant stond voor veel afzien.Te beginnen bij de Gensb en de -680/vrije klasse.Ik had aan Patje toegezegd om met de Galliërs mee te trekken zonder er bij stil te hebben gestaan dat ik de jeugd moest coachen. Gelukkig kon Jill coachen bij de jeugd.We hadden zelf 6 jeugdleden bij want Jan Bosstraat moest naar een familiefeest, Kelly en Bram naar de opendeur van de VITO en Ben van Looveren was te laat om in te schrijven.

We gingen wederom op de leen bij Jagersrust want die hadden en nog wel over. Met zen 8 wogen ze net 560 kg. Dus juist genoeg. Tijdens het trekken viel meteen op dat de ploeg iets minder presteerde, de vinnigheid zat er niet echt in .In de 1ste wedstrijd tegen Noormannen werd de 1ste nog wel gewonnen maar de 2de trek werd verloren door de start te missen. In de 2de wedstrijd tegen Jagersrust werd een gewonnen wedstrijd (5cm) alsnog in ons nadeel beslecht wegens te weinig teamwork. Het is belangrijk dat de trekkers de waarde van een coach beseffen. De volgende wedstrijden tegen Fam. Janssens en Vroeters gingen naar de tegenstander, maar het moet mogelijk zijn om met een ploeg als deze een vuist te kunnen maken, net als andere keren. Een volgende wedstrijd tegen deze ploegen zal toch iets straffer moeten verlopen.

Jeugd gaat voor de tweede plaats Net voor de laatste wedstrijd heb ik ze nog proberen op te peppen maar het besef dat je pas na de wedstrijd weet wie er wint, ontbrak. Hierover heb ik me ook redelijk kwaad gemaakt en het bleek te helpen want de laatste wedstrijd tegen het Mixteam werd vrij gemakkelijk gewonnen. Hierdoor behaalden we even veel punten als Jagersrust waardoor we de schade op hen beperken tot de 2 punten van de leentrekkers.Wel wil ik hier even benadrukken dat de coach, die naast de ploeg staat, een goed overzicht heeft van wat de tegenstander doet en daardoor goed in staat is te beslissen wat de ploeg het beste kan doen. Het is dus een goede tactiek om deze persoon in het oog te houden en diens aanwijzingen op te volgen. Ikzelf behaalde met de Galliërs 8 punten en stranden op een gedeelde 3de plaats samen met Noormannen en Jan Boens behaalde met Versieck 1 puntje.

In de namiddag werd er nog gestreden in de Combi/-600kg klasse. Onze 1ste wedstrijd werd meteen een thriller van formaat.Het was Jagersrust -600kg dat daar voor zorgde. De 1ste trek scheelde het maar een haar of we hadden deze gewonnen maar de koestront, die op het halve metertje lag dat ons van de overwinning scheidde, was spelbreker.In de 2de trek was het geloof om te winnen bij de meesten al weggevallen waardoor we ook verloren.De 2de wedstrijd was tegen onze rechtstreekse concurrent de Modesten.Het was van de 3de competitiedag geleden dat ze nog van ons hadden kunnen winnen en dat zou nu ook wel niet gebeuren, dachten we.De 1ste trek werd nog wel gewonnen maar in de 2de trek konden we ze gewoon niet meer te baas, ook hier was de coach een zwaar onderschat wapen waarvan we toch beter gebruik moeten maken.

Redelijk diep ontgoocheld feliciteerde ik de Modesten. Ik was blij voor hen en hun overwinning, daar niet van, maar teleurgesteld in de manier waarop we het afgaven.Ook om onze 1ste plaats in de combiklasse te handhaven mochten er zo niet te veel wedstrijden volgen. Maar door deze nederlaag was blijkbaar iedereen wakker geschud want de volgende wedstrijd tegen Vroeters werd vrij makkelijk gewonnen.De daarop volgende partij tegen Fam. Janssens -600 kg verloren we weliswaar maar ze hebben het niet gekregen.Van een betrouwbare bron vernam ik immers dat ze dood aan’t gaan waren en dat het niets langer had moeten duren.

Dan was Jagersrust combi aan de beurt.Van deze ploeg moesten we kost wat kost punten pakken.Wat we ook 2 keer deden.De laatste wedstrijd zou de belangrijkste zijn.Het was die tegen Fam. Janssens Combi.Deze ploeg haalde de afgelopen wedstrijden in een ijltempo punten in op ons en vormt nog de meeste bedreiging voor de 1ste plaats.Maar de wedstrijd tegen Fam.Janssens -600 en Jagersrust -600 had hen veel krachten en punten gekost.Onze wedstrijd tegen hen volgde op die tussen hun en Jagersrust -600.Wij hadden net rust gehad en waren klaar voor de strijd. Fam. Janssens Combi daarentegen had weinig tijd om te recupereren.Dit was te merken want normaal kunnen wij tegen hen enkele stappen doen en dan slaat hun motor aan maar nu bleven we stappen totdat de scheidsrechter floot dat we er waren.Enigszins verrast door de overwinning pepten we ons op om ook de 2de trek voluit te gaan.Want we hadden ze verrast, dachten we.De 2de trek was de start ook weer goed en na even vast te zetten konden we een stapje doen…en nog een,en zo tot aan het einde.

Eindelijk hadden we Fam. Janssens Combi verslagen.Dit was vooral voor het klassement in ons voordeel want in plaats van weer 9 punten te verliezen ten opzichte van Fam. Janssens Combi lopen we er weer 1 uit.Met nog 2 competitiedagen en 25 punten voorsprong op Modesten en 28 op Fam. Er werd ook een recreantentornooi georganiseerd en daar behaalden de Mookers de 1ste plaats bij de jeugd, de Mookerinnekes bij de dames en de Witte nol bij de heren dacht ik. Maar dat heb ik allemaal niet gezien want ik was al eerder doorgereden. Het is nu weer wachten tot eind augustus eer we nog eens een competitiedag hebben maar deze leegte wordt opgevuld door internationale tornooien en bekerwedstrijden.

Tot dan


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken