Verslagen

bekertornooi te Gistel - Kurt

Nu de competitie een rustperiode heeft van meer dan 2 maanden wordt het weer tijd voor de bekerwedstrijden.Deze hebben als voordeel dat alles in de namiddag wordt afgewerkt zodat je wat langer in je bed kan blijven liggen.Maar omdat het in Gistel te doen was, toch 1½ uur rijden vanuit Merksplas, vertrokken we toch nog om half 12.Onderweg moest Jan nog 2 Antwerp Warriors oppikken waardoor we hem pas zagen toen we al voorbij Gent waren.Maar Fam. Janssens hun kolonie reed ons voorbij en die zijn we dan maar gevolgd.Wat ook niet altijd garant staat voor de juiste weg.Ook dat hebben we mogen ondervinden.Den Dré zijn ingeving kwam iets te snel want hij pakte een afslag te vroeg.Maar we zijn er geraakt en dat is het belangrijkste.

Daar aangekomen bleek dat de Pony’s een grote kantine ter hunne beschikking hadden waar we ons konden omkleden.Wij met z’n allen daar binnen en direct 2 tafels aangeslagen want we waren met veel volk (weinig mensen) Miranda,de vriendin van den Bart,had het smoskot precies overvallen want die had voor iedereen van ons smoskes bij.Waarvoor onze dank!Nadat we allemaal onze buik hadden volgegeten met smoskes en paaseieren zijn we gaan trekken.Het was iedereen tegen iedereen waardoor we 9 keer moesten trekken.Ook tegen ons eigen jeugd.Laat ik bij het resultaat van de jeugd beginnen. Ondanks het enorme gewichtsnadeel stonden ze toch goed hun mannetje.Ze trokken dan ook met 8 jeugd tegen 6 heren.Ze begonnen weliswaar wel met een verlieswedstrijd maar in de volgende partij tegen de Sannieboys konden ze toch een punt pakken.Ook van Freedom konden ze een punt afsnoepen.

Jeugd in aktie Tegen VanDoorne was niet te trekken.Deze ploeg liet expres de druk zakken waardoor de ploeg op de grond viel.Dan begon hun eerste man te roepen; ze zitten, ze zitten.En als ze dan van de grond kwamen kregen ze een klap dat het niet harder kon.Plezant is anders maar het is hun manier van trekken blijkbaar.Slim was het niet want tegen Fam. Janssens heren begonnen ze ook te roepen van ze zitten maar daar trokken die zich niets van aan.Hierdoor werden die van VanDoorne nog slechter gezind en vergaten ze te trekken waardoor Fam. Janssens won.Had VanDoorne gewoon getrokken en niet beginnen vitten dan hadden ze zeker gewonnen van Fam. Janssens.

De volgende wedstrijd van de jeugd was die tegen de Berketrekkers heren.Wij van de heren waren er niet gerust in want met 6 man zonder coach tegen 8 man met coach; het zou zeer lastig worden.Maar zoals meestal moest de jeugd onderdoen.De tweede trek scheelde het daarentegen niet veel of de jeugd had gewonnen maar dan weegt de ervaring harder door dan het jong optimisme.De laatste wedstrijd tegen de Galliërs pakten ze zeer verrassend nog een punt waardoor ze op de 9de plaats eindigden.

De herenploeg behaalde een 7de plaats.Naast hun overwinning tegen de Berketrekkers jeugd wonnen ze ook nog van Freedom.Verder trokken ze gelijk tegen Galliërs, Sannieboys en Versieck.De overwinning was voor Fam. Janssens heren die in hun laatste partij zeer diep moesten gaan om de Pony’s naar de 2de plaats te verdrijven.De 3de plaats was voor VanDoorne.Niet dat de plaats veel uitmaakte want iedereen kreeg dezelfde prijs namelijk een handdoek van TTV De Pony’s.Het is eens iets anders dan een beker en het is iets waar je tenminste nog iets mee kan doen.Na de prijsuitreiking snel vertrekken want in de heenweg stond er al een kilometerslange file richting Gent en dat zou nu niet anders zijn.Maar niets was minder waar want buiten de 5 minuten dat het in Antwerpen iets trager ging heb ik altijd vlot kunnen doorrijden.Tegen dat ik dan thuis was was het ook weeral 8 uur en waas ik toch ook wel blij dat ik eens in de zetel kon gaan zitten.

Tot volgende


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken