Verslagen

jubileumtornooi TTV Vechtlust Dag 1 - Kurt

In het weekend van 5 en 6 juni organiseerde TTV Vechtlust een internationaal tornooi.Dit tornooi diende om hun 25-jarig jubileum in de kijker te zetten.Er waren bijna 40 ploegen uit 7 verschillende landen ingeschreven wat garant stond voor een mooi tornooi.Zaterdag 5 juni werd er in de -720kg klasse, de -640kg klasse en de dames -560kg gestreden om het goud.Aangezien wij enkel meededen in de -640 kg klasse konden we wat later vertrekken.Wat later betekende rond 10 uur ’s morgens.

Doordat dit tornooi midden in de examenperiode viel konden we maar op 4 heren rekenen.Wel hadden we nog 2 dames bij:1 om te coachen en 1 om te verzorgen.Maar zelfs met 4 geraakten we aan een ploeg want Wout (Streefkerk) en Johan, Arend en Raymon (Groene Oase) vulden de ploeg aan.De ploeg bestond dus voor de helft uit Nederlanders.Maar we waren ingeschreven als Berketrekkers en maar goed ook want de buitenlandse ploegen moesten geen inschrijvingsgeld betalen. Toen we in Muiden aankwamen waren de dames -560kg en de heren -720kg klassen volop bezig.

Bij de dames was België vertegenwoordigd door Fam. Janssens.Ze konden 3 punten pakken van Maghar(Israël) maar daar bleef het ook bij.De overwinning was voor het Zwitserse Waka-Lieli voor Hertme en Schutshof.De 4de plaats was voor Jagersrust.In de -720kg klasse deed geen enkele Belgische ploeg mee.Wel deed Dré Van De Perre mee met jagersrust maar ook hij overleefde de voorrondes niet.Hier was het wederom een Zwitserse ploeg die de titel pakte namelijk Sins dat in een spannende finale het Letse Velkonis versloeg.In de kleine finale was Eibergen te sterk voor Veense Boys.Tot zover de voormiddag.

De -640kg klasse ging om 2 uur van start maar daarvoor moesten alle ploegen gewogen en gestempeld zijn.Bij de proefweging bleken we 5 kilo te zwaar.Dan maar gaan lopen want anders hadden we heel die trip voor niets gemaakt.De toer die we liepen was wat aan de grote kant want toen we terug waren en nog eens gingen proefwegen wogen we ineens 638.5.Snel de wedstrijdweegschaal op en stempelen maar.In de -640kg klasse waren we met 13 ploegen, waarvan 3 Belgische, wat werd opgedeeld in 2 poules.

In onze poule zaten Sins,Vios Bizon, Elshof,Lagerweij,Galliërs,Vechtlust.In de 2de poule zat Fam. Janssens samen met Veense Boys, Valleitrekkers, Eibergen, Erichem en West Friesland.Het waren alle bij zware poules en als we een puntje zouden halen mochten we heel blij zijn dachten we.Want deze ploeg had nog nooit samen getrokken en dus was het nog wat zoeken voor de positie.Jan zei dat we zouden beginnen met de 3 van Groene Oase vooraan gevolgd door Wout en dan wij met z’n vieren.

De eerste wedstrijd tegen Lagerweij was het nog wat zoeken.Die wedstrijd werd ook verloren.Dan maar verder met Sins.Deze Zwitserse ploeg had al goud gepakt in de -720kg klasse maar bleek niet op hun sterkste te staan want tegen Galliërs trokken ze gelijk en mij overtuigden ze ook niet echt.We verloren de wedstrijd wel maar dit kwam meer door het feit dat we Wout uitschakelden doordat het vooraan wat te hoog ging en achteraan wat te laag.De volgende wedstrijden tegen de Galliërs en tegen vechtlust werden wederom verloren.Toen hebben we de ploeg nogmaals omgegooid.Jan bleef ankeren maar de andere 3 Berketrekkers gingen vooraan trekken zodat we van klein naar groot bouwden.Wout terug op 4 en dan de 3 van Groene Oase.Deze opstelling bleek beter want de volgende wedstrijd tegen Elshof haalden we de 3 punten binnen.Eindelijk was de nul van het blad.De laatste wedstrijd was tegen Vios Bizon.Deze ploeg had nog geen enkel punt laten liggen.Na een mooie wedstrijd met flink wat weerwerk van onze kant moesten we toch het onderspit delven tegen

Vios Bizon.Zij werden tevens groepswinnaar gevolgd door Vechtlust.Deze 2 ploegen gingen door naar de kruisfinales.Galliërs behaalden 7 punten en stranden op een 5de plaats net voor ons. Fam. Janssens haalden ook 7 punten mede door gelijk te trekken tegen Valleitrekkers.Zo vond iedereen het toch een geslaagde dag: wij blij met onze 3 puntjes, Galliërs en Fam. Janssens tevreden met hun 7 punten.

In de kruisfinales trok Vios Bizon tegen Valleitrekkers en Vechtlust tegen Veense Boys.Veense Boys en Valleitrekkers bleken te sterk voor Vios Bizon en Vechtlust.De finale werd gewonnen door Veense Boys, de strijd om het brons door Vios Bizon.Na de finale zijn we terug vertrokken richting Merksplas want we hadden die avond immers nog een recreantentornooi.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken