Verslagen

Matchbal - Kurt

Het is eens iets anders dan trainen, zo’n partijtje matchbal. En daaraan gingen we deelnemen want het werd op koekhoven kermis eens uitgetest. En dan vragen velen onder u zich af, wat in godsnaam is matchbal. Awel het is heel simpel, het is een match met een bal. Eigenlijk een vergrote versie van tafelvoetbal. De houten mannekes waren vervangen door echte mensen. Het was 8 tegen 8 met 2 doelmannen, 3 middenvelders en 3 aanvallers.

Rond 8 uur zou het normaal beginnen maar het was eerder half 9 dan 8 uur eer dat men van start ging. En wie mocht natuurlijk weer als eerste in de ring. Jawel, wij. We moesten tegen de Klj +16 en kregen meteen 6-0 rond ons oren. Doordat er 16 ploegen waren duurde het meer dan een uur eer we nog eens mochten. In dat uur konden we de andere ploegen observeren zodat we het de volgende wedstrijd toch iets beter zouden doen. Want elke ploeg mocht 3 keer aantreden in de voorrondes.

De 2de wedstrijd was tegen de kloefklaffers. Hoeveel we verloren hebben weet ik niet. Wel weet ik dat we 1 goal hebben gemaakt. Dus eigenlijk was dat al beter dan de vorige keer. Het observeren hielp dus effectief. Onze laatste wedstrijd zou om half 12 van start gaan maar omdat het ze laat was zaten we met een ander probleem want den Ben, Peter en Steven waren al eerder doorgereden want ze moesten nog naar het vat van Jan Draayers. Hierdoor hadden we 3 man te kort. Maar niet voor lang want Wim en Bert Verheyen en een vriend daarvan kwamen ons te hulp gesneld.

Die 3 hebben we de laatste wedstrijd op de middenlijn gezet en ik, Jan Boens en Dorien in de spits. De goal gingen we proberen leeg te houden met ons grof geschut namelijk Jan Lenaerts en Jan Matthe. En zonder die 3 bengels want de laatste wedstrijd wonnen we met 6-0. En dat tegen TSU (The Sir United) Dit is een ploeg die in de zaal ook voetbalt en het spelleke normaal toch beter zou moeten kennen dan wij. Om onze klinkende overwinning te vieren hebben we er daar nog een paar gedronken en dan zijn Jan Matthe en ik nog naar het vat gereden van Jan Draayers.

Ik moest daar wel naartoe want die bengels hadden hun kleren nog in mijne auto liggen. Het voorspelde een groots feest te zijn want men verwachtte een man of 50 en veel schoon meiskes. Maar er was weinig volk en nog minder schoon meiskes. Wel veel raar volk die ni al te stevig op hun voeten stonden. Rond half 2 begon da feestje ook stillekesaan dood te gaan en ben ik maar naar huis gereden Het was weeral een plezante avond en zo zullen er ongetwijfeld nog volgen.

Volgende week zaterdag in Dussen misschien?


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken