Verslagen

Dussen - Kurt

Op een mooie avond, toen het buiten koud was en binnen warm. Waar de kilometers lang waren en de putten diep. Dit is een korte samenvatting van het recreantentornooi van Dussen. Want op de terugweg van het open NK stopten we in Dussen om nog wat te touwtrekken. Maar nu niet als Berketrekkers maar als Saterday Gang. Halverwege de grote baan stonden al borden van het touwtrekken. Wij helemaal euforisch want we waren er bijna. Iets verderop zagen we een bord van nog 1 kilometer vlakbij het pont links.

Maar ofwel hebben ze in België korte kilometers en in Nederland langs ofwel was het in vogelvlucht gemeten want het leken er eerder 3 dan 1. We waren al bijna teruggedraaid toen we in de verte een tent zagen oprijzen. Dolle pret dus. Binnen begon het al goed druk te worden, en toen Jan Lenaerts, Jan Matthe en Ann binnenkwamen begon de keet helemaal vol te zitten. Nog een vlotte omroeper erbij en het spel zat op de wagen. Jan L. ,Jan M. ,Ewald, Kurt, Katrien en Ben deden mee aan het roei en sleurspektakel, terwijl Ann en Peter de randanimatie voor hun rekening namen. De omroeper vroeg zich af wat nieuwkomer “the Saterday Gang” in huis had, en dat bleek toch genoeg te zijn om de eerste trek te winnen. ”Zelfs met een dame in de ploeg” durfde de sloeber te verkondigen. Het was dan ook niet de minste.

Na die eerste trek volgde er nog een. Deze tegen de getrainde recreanten (om het makkelijk te maken)PJZ. Allemaal bomen van kerels van minimum 1m 100 en 100 kilo. Hiertegen konden wij met ons dwergskes niks tegen doen. Na deze trek volgde een pauze van ruim een half uur. In die tijd werd de baan gefreesd en de eerste katers voorbereid. Na de freesbeurt mochten we nog minstens 3 keer aan’t touw. De wedstrijd tegen de Rakkers verloren we . Na anderhalve minuut was het lintje 7 cm van de overwinning verwijderd. Balen dus maar ni lang. We kwamen hier immers voor de leut en ni om te winnen.

Onze voorlaatste wedstrijd was tegen VTN en duurde wederom anderhalve minuut. Nu hadden we het slimmer aangepakt en bij de start al 20 cm voordeel gepakt. Die gaven we dan ook ni meer af. De laatste ploeg was nen hele mond vol namelijk “Schouwe Koppen Comité”. Ook bomen van mensen die enkel tegen PJZ verloren hadden. Dat beloofde. Naast een gratis vliegles en een handklopje kregen we hen niets afgetroggeld. Dus was ons touwtrekavontuur in Dussen gedaan.

Nu was het partytime! Echte Hollandse en Vlaamse hoempapa met Blof, Frans Bauer en Paul Severs. Met “zeg eens meisje” op de achtergrond kwam de sfeer erin maar eveneens de vermoeidheid na de zware dag. Iets over 11 uur reden we dan ook richting bewoonde wereld en de meesten waren blij toen ze hun beddeke zagen. De volgende dag wachtte immers weer een touwtrekavontuur.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken