Verslagen

Open Beker van België - Kurt

Zondag 8 augustus.TTV De Galliërs organiseerde een open Beker van België.We waren naar hier gekomen met weinig ambitie.We kwamen immers recht van het Wereld Kampioenschap 4+4 in Engeland en hadden amper geslapen.Daar al aanwezig zijn was een prestatie op zich.Een normaal mens kruipt dan in zijn bed maar de Berketrekkers zijn geen normaal mensen hè.

Doordat wij er niet waren had de Peter voor een jeugdploeg moeten zorgen.Hij had wel een paar jeugd bij maar zowel Jan Bos als Jan Draayers ontbrak zodat we zonder anker zaten.Hierdoor moest Peter dan ook zelf ankeren.Verder stonden er 2 nieuwe in de ploeg namelijk Gitte en Jef en twee die recht van Engeland kwamen (Jill en Dorien) en die amper geslapen hadden.U kunt dus wel afleiden dat deze ploeg niet op hun scherpst stond.Toch behaalden ze zowel tegen Mertensmannen als tegen Fam. Janssens dames een gelijkspel.De open Beker van België was voor Fam. Janssens voor de Vroeters en de Mertensmannen.

In de -640kg klasse deden we ook nog mee.Er waren maar 3 ploegen zodat we een dubbele poule voorgeschoteld kregen.Zowel tegen Galliërs als tegen Fam. Janssens kwamen we te kort.Dit kan voor een groot stuk aan vermoeidheid gelegen hebben.We konden wel mooi weerwerk bieden maar daar bleef het ook bij.De overwinning was in deze klasse voor de Galliërs voor Fam. Janssens en dan wij.

Bij de dames had enkel Fam. Janssens een damesploeg opgesteld zodat ze op voorhand al zeker waren van hun titel maar ook deze ploeg gaf zich niet zonder slag of stoot tussen de jeugd. Getuige het gelijkspel tegen Berketrekkers.

Enkel in de namiddag zou het nog spannend worden want dan werd de -680kg afgewerkt.Hier waren 5 ploegen van de partij en de beste 4 gingen door naar de kruisfinales.Hoewel de Fam. Janssens autoritair leider zijn in de competitie in deze klasse waren het toch de Galliërs die verbaasden.In de reeks trokken ze immers gelijk tegen Fam. Janssens.Voor de rest verloren beide ploegen geen punten meer.Achter hen vochten Mertensmannen, Fam. Janssens 2 en jagersrust voor de overige 2 finaleplaatsen. Fam. Janssens 2 werd de dupe en eindigde 5de.

Ook in de kruisfinales bleken de tenoren van de voorronden oppermachtig want zowel Jagersrust als Mertensmannen werden naar de kleine finale verwezen.Hierin bleek jagersrust nog over de meeste reserves te beschikken.De daaropvolgende finale was er een van formaat.De 1ste trek ging naar Galliërs.De 2de trek leek lange tijd ook naar Galliërs te gaan maar dan liet Fam. Janssens zien waarom ze de koppositie van de competitie bezetten.Met veel moeite werden de verloren meters omgezet in gewonnen meters en toen was er geen houden meer aan.De tweede trek was voor de Fam. Janssens.Bij de 3de trek was de toss de Fam. Janssens goedgezind en bleven deze op de goede kant staan.Galliërs vielen nog met een geblesseerde.Maar zoals een grootte club toekomt liet Fam. Janssens er ook een mannetje uit gewoon uit sportiviteit.De trek zelf ging vrij makkelijk naar de Fam. Janssens want Galliërs hadden al veel van hun krachten verspeeld en konden geen blok meer maken tegen de machine die Fam. Janssens noemt.Zo was ook het podium bekend:1 Fam. Janssens,2 Galliërs,3 Jagersrust.

Ondanks de matige opkomst van ploegen was dit weer een mooie organisatie die alleen maar toegejuicht kan worden.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken