Verslagen

9de competitiedag te ‘s Gravezande - Kurt

Na een rustperiode van net geen 3 maanden ging op zondag 22 augustus de competitie terug van start.Niet dat we in die tussentijd geen wedstrijden hebben getrokken maar dat waren er geen voor de competitie.Wel waren daar een paar wedstrijden bij op hoog niveau; zo was er het internationale tornooi van Vechtlust, het open Nederlands Kampioenschap, het WK 4+4.Ook in eigen land hadden we nog een paar bekerwedstrijden waaronder de beker van België.

U ziet, veel tijd om stil te zitten hebben we niet gehad in die 3 maanden.Maar toch was het weer even wennen aan dat competitiegevoel.Weer met heel de bende op stap.Met 3 auto’s richting ’s Gravezande en richting TTV de Noormannen want die stonden in voor de organisatie van deze competitiedag.Tegenover de vorige keer dat we hier waren geweest hadden ze een grote investering gedaan want nu stond daar ineens een overkapping om u tegen te zeggen.Dat was in orde.Daar kunnen wij in België alleen maar jaloers op zijn.Met veel bewondering hebben we daar naar staan kijken en begonnen al te dromen dat zoiets er bij ons ook stond.

Tot we brut uit onze droom werden weggerukt doordat men riep: Berketrekkers touw 1.Ineens terug wakker en er weer aan herinnerd dat we naar hier kwamen om touw te trekken.In de voormiddag was het de beurt aan de jeugd en de -680kg.Zowel bij de heren als bij de jeugd waren er 5 ploegen maar bij de heren had men gekozen voor een dubbele poule.Onze jeugd woog ongeveer 15 kg te weinig en hun taak was om hun 2de plaats te verdedigen tegen Jagersrust en Vroeters.Maar de Vroeters waren er al niet dus alleen nog Jagersrust die we in het oog moesten houden.En de eerste wedstrijd was meteen tegen Jagersrust.Deze wedstrijd wonnen we.Het was wel geen mooi touwtrekken maar het was ook nog maar de 1ste partij.De volgende was tegen Fam. Janssens 2.Hiertegen trokken we al iets mooier en wonnen ook deze wedstrijd.

Dan volgde Fam. Janssens 1.Deze ploeg was heel wat straffer als de 2de ploeg en dat was te merken ook.Meer dan blokken konden we niet doen.En laat dat nu net niet onze sterkste kant zijn.We verloren deze wedstrijd dan ook.De laatste wedstrijd was tegen de Noormannen.Deze ploeg had al gelijk getrokken tegen Fam. Janssens 2 en Jagersrust en was dus zeker niet te onderschatten.Het was een taaie klant maar we konden de 3 punten wel binnen halen.Door deze overwinning kwamen we op een totaal van 9 punten wat ons tevens de 2de plaats opleverde na Fam. Janssens 1.Jagersrust werd 3de met 4 punten voor Noormannen en Fam. Janssens 2.In het tussenklassement lopen we weeral 5 punten uit tegenover Jagersrust waardoor de 2de plaats ook iets veiliger staat.Gewonnen is die pas op de laatste competitiedag maar we staan er wel goed voor.

In de -680kg klasse ging de overwinning naar Gelderswoude.Deze ploeg trekt normaal een andere competitie met onder andere Veense Boys en Valleitrekkers maar deed voor 1 keer mee buiten het klassement.En hoe!Achter hen streden Jagersrust en Fam. Janssens voor de 2de plaats.Deze werd veroverd door Jagersrust.

In de namiddag was het de beurt aan de 600kg/combi klasse.Hier was het aan ons de taak om de schade op Fam. Janssens te beperken.Ook hier deden 5 ploegen mee maar werd er geopteerd voor kruisfinales in plaats van een dubbele poule.Dit om de simpele reden dat er dan 2 partijen minder getrokken moesten worden.Het nadeel was dan dat er een afvaller was.En dat werd Fam. Janssens combi.Deze ploeg was een samenraapsel van diegene die nog goesting hadden.Hoewel ze veel weerwerk boden konden ze toch geen partijen winnen maar door het ontbreken van de Modesten veroveren ze wel de 2de plaats in de Combi klasse.In de kruisfinales kwamen we uit tegen Fam.Janssens -600kg.

Deze ploeg bestond hoofdzakelijk uit trekkers die de -560kg ploeg moeten gaan maken in Amerika.Veel meer dan “heel zeer” konden we ze niet doen. Hoewel er bij waren die sterretjes gezien hadden wonnen ze toch beide trekbeurten.In de andere halve finale deden de Noormannen Jagersrust wel wankelen want daar moest een 3de trekbeurt uitsluitsel brengen.Maar hierin bleek Jagersrust de sterkste.Zo konden wij tegen de Noormannen gaan kampen om de 3de plaats.De Noormannen hadden tegen Jagersrust alles gegeven en dat was te merken ook want we konden vrij makkelijk de wedstrijd winnen.De strijd om de 1ste plaats werd gewonnen door Fam. Janssens -600 die hiermee bewijzen klaar te zijn voor het WK.Doordat wij 3de werden en de concurrenten achter ons lieten zijn we nu zeker van onze 1ste plaats in de Combiklasse.

Hiermee mag ik besluiten dat we een heel goed touwtrekjaar aan’t maken zijn.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken