Verslagen

GENSB jeugdervaringstornooi in Canterbury (Peter) - Peter

Alle ploegen in onze poule hadden al 2 keer getrokken en wij nog niet, dat was wel verdacht, en blijkbaar was er 1 ploeg niet komen opdagen of hadden ze zoveel schrik van onze beresterke jeugd dat ze niet meer durfde deelnemen.

Nadat we doorhadden dat er een ploeg minder was in onze poule, was het meteen onze beurt om te laten zien wat we waard waren. Het was tegen het enige mixteam aanwezig op het toernooi. Waartegen we de eerste trek ook van wonnen. Iets te gemakkelijk misschien en ik denk dat we daarom onze tegenstander onderschat hebben en de 2de trek daardoor verloren.

Vol teleurstelling verlieten we het veld en riep kurt ons bijeen in de tent waar hij ons opnieuw moest wakker schudden en ons moest klaar stomen voor de volgende wedstrijden. Toen we terug uit de tent kwamen was het meteen onze beurt tegen het Duitse Kollmarsreute. W! e wisten dat vooraf dat het moeilijk ging worden maar ze hebben de 3 punten zeker niet van ons gestolen.

De volgende trek was tegen het Engelse Deal. Waar van gewonnen moest worden om nog kans te hebben op de volgende ronde. Na een moeilijke eerste trek die we gewonnen hadden, volgde een mooie 2de trek die we ook wonnen. Het duurde even op de volgende trek maar ondertussen konden we de andere Belgische ploegen te steunen in hun wedstrijden!!

Het was weer de beurt aan ons om te laten zien wat we in huis hadden. Dit keer tegen de fel gekleurde jongens van het Zwitserse Ebersecken. We wisten dat dit niet makkelijk ging worden maar dat het zo moeilijk ging worden, hadden we ook niet verwacht, en de 2 trekken werden dan ook gemakkelijk gewonnen door de Zwitsers, wat geen schande is de Zwitsers zijn later 2de geworden in de finales.

Na weer even van de rust genoten te hebben en de schoenen proper waren, was het NTB Heure die de volgende tegenstander werd. He! t werd een gelijkspel na een fel bevochten 1ste gewonnen trek en een veel te gemakkelijk afgegeven 2de trek waar veel meer in zat! De laatste punten waren te verdienen bij het Zweedse Vedum AIS. Maar ook deze 2 trekken werden verloren maar niet zonder er voor gevochten te hebben.

Spijtig genoeg was dat de laatste trek van de Berketrekkers op het GENSB-toernooi 2004. Met grote teleurstelling bij sommige van de ploeg over de afgeleverde prestaties, maar na veel bijgeleerd te hebben, moesten we onze oranje-zwarte tenu’s weer in onze sportzak steken en onze schoenen weer opbergen. Hopend op een beter resultaat volgend jaar bij onze noorderburen!!


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken